Александър Везенков е №1 сред българите в чужбина за 2018 г.

За трета поредна година Александър Везенков бе определен за Най-добър баскетболист на България, играещ в чужбина. Последният му такъв приз е доста пресен и е за 2018 г., като името бе сред обявено сред най-заслужилите на специална гала вечер, който се проведе в столицата.

206-сантиметровото крило не присъства на церемонията тази вечер заради ангажименти към клубния си отбор Олимпиакос. Наградата си Александър Везенков ще получи при удобен за него случай.

За Александър Везенков 2018 г. бе изпълнена с доста нови неща. След три години в испанския гранд Барселона, той реши да се завърне в Гърция, където се оформи като играч с екипа на Арис. През миналото лято пък предпочете да сложи подписа си под договор с вицешампиона на южната ни съседка Олимпиакос, с който участва и в Евролигата.

23-годишният баскетболист бе сред основните фигури в мъжкия ни национален отбор, който изведе до историческа победа над Франция със 74:68 в мач от световните квалификации през септември 2018 г. в Ботевград. В пресявките той стана реализатор №1 за тима ни със средно по 16.4 точки и най-добър борец със средно по 8.7 борби.