ALEX P част от звездния тандем на BUZZ CREW

Спортната марка Buzz често канят различни хора, които да разкажат историите си и да споделят страстите си. Но освен на гостите си, те разчитат и на тяхното Buzz crew, в което са се събрали доста интересни хора.

Един от тях е Александър Пелтеков, по-известен като Alex P.  Той се занимава с музика от началото на 90-те, когато е още дете. Тогава започва сам да експериментира с бийтове и да пише парчета. На сцената е от 10 години. Негова братовчедка го зарибява по рапа, като му подарява касетки с албуми на Dr. Dre и N.W.A. Започва като хип-хоп танцьор в група Динамик. Роден и израснал в Люлин, живял е в Мексико, Холандия, Германия, но тук се чувства най-силен и на мястото си. Сега е едно от най-популярните имена на българската хип-хоп сцена и един от най-продуктивните сред съвременните артисти. Алекс е един голям фен на марката JORDAN, ето и какво сподели той за един от неговите любими стилове от облеклото.

“Не помня точно кога съм си купил първите JORDAN, но със сигурност беше, когато вече работех и можех сам да си ги купя. Даже си спомням – бях малък, с баща ми бяхме в един магазин и видях модела Retro 9. Толкова силно го исках, а не ми ставаше – беше ми номер и половина по-малък и аз ревнах за изумление на баща ми.

Сега вече не срещам такива затруднения. Любимите ми обувки винаги са ми удобни и съм спокоен. Spizike са точно такива, защото са хибрид и имат в себе си от дизайна на някои от най-добрите модели Air JORDAN 3, 4,5 ,6 ,9 и 10 – взели са най-доброто от тях.

Досега през ръцете ми са минали над 50 чифта Jordan. Имам си няколко чифта, които съм отделил за баскетбол – добри са за асфалт, удобни са ми. Има и други, по-готините са за фотосесии и участия и едни от тях са JORDAN Spizke. 

Страстта съм предал и на следващото поколение. И синът ми е „облъчен“ – знае кой е Майкъл Джордан. Само ме е яд, че не е имал удоволствие да го гледа как играе, как се движи. Освен това знае и какво са JORDAN и дори има собствени предпочитания за конкретни модели.

 

Снимки: BUZZ Sneaker Station