BACK TO THE UNITY отново събира българския рап на една сцена

Шестото издание на рап събитието за пръв път ще е през зимата

12355942_10205720376350118_1535155907_o

Българският рап отново ще се обедини на една сцена за шести път по време на първото зимно издание на BACK TO THE UNITY. Партито ще се проведе за шести път, като това ще бъде зимният му дебют. На 11 декември на сцената на столичния клуб MIXTAPE 5 рамо до рамо ще застанат три поколения изпълнители, а редом до ветерани като DRS, Нокаут и X-Team ще пеят и млади надежди като So Called Crew, Secta и 5 O`Clock.

На сцената ще излязат общо ще застанат 20 групи и изпълнители, а трима диджеи ще се грижат музиката да не спира до сутринта. Досега партитата винаги са се радвали на огромен интерес, а често се е случвало много хора да останат навън, защото просто няма място за всички.

Преди почти десет години Филип Петров, или иначе казано Negy от култовата банда FARS, се превръща в основния мотор на събитието и се опитва да докаже, че разединените по това време български рапъри са по-силни заедно и могат да работят съвместно.

„Целта винаги е била да покажем, че можем и заедно. Че сме толерантни и няма смисъл да се делим. На феновете им харесва, ние се забавляваме. Крайната ни цел е да напълним стадион”, споделя с усмивка Negy, но който го познава знае, че в шегата му има и известна доза истина.

Досега в BACK TO THE UNITY участие са взели над 100 изпълнителя от цялата страна и са присъствали над 10 000 души. С времето фестивалът си създаде име в музикалните среди и получава сериозна подкрепа от всички страни. Миналата година голяма част от изпълнителите, участвали в проекта записаха общо парче, а тази година излезе и клипът към него.

Първото издание на събитието е през 2006 година, а идеята за него идва по време на разходка в Борисовата градина. Първият концерт е в бивш завод, плакатите за него са черно-бели, а групите и изпълнителите се броят на пръстите на едната игра.
От тогава досега се променят много неща, Филип признава, че колкото по-голям е мащабът, толкова по-трудна е организацията. Но това не спира нито него, нито участниците, а дори ги амбицира повече.

„Хубавото е че бандите имат по-специално отношение към това събитие, някакси го чувстват като свое и знаят, че това е мястото с малко по-специална енергия”, разказва Филип. „Ако човек дойде по време на чековете, когато още няма напрежение, може сам да усети каква приятелска атмосфера витае, колко спонтанно става всичко и големия респект, който си отдават артистите. В последствие и феновете усещат това.”

Една от целите на BACK TO THE UNITY е и да покаже, че сцената се развива, българският рап съвсем не стои на едно място и цялата хип-хоп култура не се изчерпва с това, което хората са свикнали да виждат по музикалните канали. За тази цел участие взимат ветерани, най-актуалните в момента изпълнители, както и млади и тепърва навлизащи в занаята рапъри. Те получават освен сцена за изява, но и възможност да натрупат опит покрай работата си с утвърдените вече имена.
Всеки може сам да се увери и разбере защо това събитие почти десет години продължава да е едно от най-успешните в българския рап още тази седмица в MIXTAPE 5.

Ето и пълен лист на участниците:
УМА И ДУМА
X-TEAM
THE TOP STOPPERS
LOGO5
SO CALLED CREW
ATILA
DRS
НОКАУТ
KERANOV & JAY
F.O.
MD BEDDAH&GERATA
LAC
NOWALLZ
SILENT CITY
DOPE INC
SECTA
5 O’CLOCK

DJ AKASHA
DJ UNKLE BILLY
DJ XONIC

БИЛЕТИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В МРЕЖАТА НА TICKETLOGIC – 12 лв !!! ТУК:
ВХОД НА МЯСТО – 15 лв !!!
ВРАТИТЕ ОТВАРЯТ В 20:00 !!!
НАЧАЛО: 21:00

WE ARE MANY
WE ARE STRONG
..WE ARE HIP-HOP!