Балкан сред поставените в първия кръг на квалификацията за Шампионската лига

Балкан ще бъде сред поставените отбори в жребия за първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Това обявиха днес от централата на турнира.

Официалният жребий за най-силния турнир на ФИБА ще бъде тази седмица. Той ще се тегли на 4 юли (четвъртък) в централата на надпреварата в Швейцария, като ботевградчани също ще имат свой представител. Общо 32 отбора ще участват в турнира. 24 от тях се класират директно в редовния сезон, а още 8 ще продължат след два квалификационни кръга. Балкан е единственият български представител.

Квалификациите започват на 17 септември, като Балкан ще започне от първи кръг. Шампионите ще бъдат сред поставените отбори в жребия, което означава, че ще има домакинско предимство в реванша. Ето и всички условия:

Първи квалификационен кръг

16 отбора ще бъдат разделени в две урни (поставени и непоставени), според ранкинга на клуба и страната, като те ще бъдат разделени на осем двойки. Непоставените отбори ще играят у дома в първия мач, а поставените ще бъдат домакини в реванша. 8-те победителя от тях ще се класират за втория квалификационен кръг.

Дати: 17-ти и 20 септември

Ето и как ще премине жребият:

Непоставените отбори ще бъдат изтеглени първи, а след това поставените. Процедурата ще се повтори за всички двойки.

8 поставени отбора в първи квалификационен кръг (по азбучен ред) – Бaакен (Дания), Балкан (България), Орадея (Румъния), Донар Грьонинген (Холандия), Фрибург (Швейцария), Киев (Украйна), Легия Варшава (Полша) и Минск (Беларус);

Ето и възможните съперници на Балкан:

8 непоставени отбори – Фалко (Унгария), Интер Братислава (Словакия), Капфенберг (Австрия), Карху Баскет (Финландия), Керавнос (Кипър), Бенфика (Португалия), Сьодертале Кингс (Швеция), Прищина (Косово);