Бионсе дава стипендии за жени в четири американски университета

Бионсе възнамерява да  отпусне стипендии за жени в сферата на изкуството, музиката, литературата или афроамериканските науки в четири американски университета, предават световните информационни агенции отвъд Океана. Наградата “Формейшън сколърс” за академичната 2017-2018 година цели да насърчи и подпомогне млади жени, които не се страхуват да мислят иновативно и са дръзки, креативни и уверени.

Image_6190706_126_0

 

Поводът за тази инициатива е отбелязването на една година от издаването на албума “Lemonade”, с който Queen B спечели “Грами”.  Това е шестият албум на Бионсе, който получи 9 номинации за “Грами” и спечели призовете за най-добър съвременен албум и най-добър клип към парчето “Formation”.

За стипендия ще се конкурират възпитаниците на Музикалния колеж “Бъркли”, университета “Хауърд”, училището по дизайн “Парсънс” и колежът “Спелман”. Право на стипендии ще имат новоприети, следващи и завършили студенти.

Стипендията в колежа “Спелман” в Атланта, в който по традициясе обучават чернокожи жени, ще бъде еднократна, в размер на 25 000$. Заявленията ще се подават през май, а победителят ще бъде обявен през юни.