Бионсе с номинация за “Оскар”.

Макар че не й липсват отличия, тъй като миналата година тя счупи рекорда за най-много победи на певица в историята на “Грами”, във вторник сутринта тя за първи път беше номинирана за престижната кино награда.

Суперзвездата е с номинация за най-престижната филмова награда за песента си “Be Alive”, която е част от саундтрака на филма, разказващ за детството на тенис сестрите Серина и Винъс Уилямс.

Изпълнителният продуцент и звездата на филма Уил Смит, който също е номиниран тази година за най-добър актьор, по-рано разказа пред EW за песента, вдъхновена от историята на Ричард Уилямс, който се стреми да превърне дъщерите си Винъс и Серена в шампионки по тенис:

“Съчетанието на филм и песен е вид магия, която е несравнима в развлекателната индустрия. Бях толкова щастлив, когато Бионсе се обади.”

Въпреки че това е първата ѝ номинация за “Оскар”, Бионсе е участвала в церемонията по връчването на наградите многократно, включително през 2007 г., когато изпълни “Listen”.

Сега тя е номинирана заедно с Ван Морисън, Лин-Мануел Миранда, Даян Уорън и Били Ейлиш и Финиъс за “Оскар” за най-добра оригинална песен.

94-ата церемония по връчването на наградите “Оскар” ще бъде излъчена по ABC в неделя, 27 март.