Български режисьор “предрече” смъртта на немски рапър в хип хоп клип заснет в България. Deso Dog e убит от ракета в Сирия

Германския рап изпълнител и пропагандист на „Ислямска държава” Deso Dog, е бил убит по-рано този месец при американски въздушен удар в Сирия. Смъртта му е потвърдена от висш държавен служител на САЩ.
Deso Dog или Денис Кусперт, както е истинското му име е пътувал в пикап, който е бил улучен от ракета «въздух – земя», недалеч от сирийския град Рака. Това е станало на 16 октомври, два дни преди германецът да навърши 40 години.

Интересното в случая, е че смъртта му идва след почти две седмици след премиерата на видео клипа на немския рапър Jaysus “Kurt Cobain”, който бе заснет в България и по-точно на 30 километра от София в кино студията BUFO, в село Долна Малина. Видеото режисирано от Павлин BASHMOTION Иванов бе DISS срещу Key One и Deso Dog и показваше смъртта и на двамата. Оказва се, че точно 16 дни след премиерата на клипа “Кармата” е застигнала Deso и той е бил взривен от американски изтребител.

Историята на Кусперт е наистина странна. Въпреки, че е бил на турне с DMX през 2005, Рап кариерата му в Германия се оказва неуспешна. След катастрофа той приема исляма и се преименува се на Абу Талха ал Алмани. През 2012 г. и заминава за Сирия и влязъл в редиците на ИДИЛ като наемник. Посочен е от Държавния департамент на САЩ в специалния списък на «глобални терористи». Той е разпространявал много видео кадри и снимки със свое участие, включително такива, на които държи отрязана глава.
Предполага, че е имал задачата да вербува нови хора – най-вече германци, за «Ислямска държава».

Екипа на 359 се свърза с Jaysus в Германия, който не знаеше за инцидента научи от нас за случилото се. Помолен да коментира, той възторжено каза: “НАЙ-НАКРАЯ! СПРАВЕДЛИВОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА! ТОЙ СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ ТОВА!”

Вижте пророческото видео на Bashmotion и Jaysus тук: