Брейк, хип-хоп, татуси и графити превземат Сандански

Младежи от цяла Европа ще празнуват в Сандански юбилейното 20-то издание на Балкански младежки фестивал. Курортният град ще посрещне стотици гости, които ще творят и ще се веселят от 19 до 23 август. Началото в сряда ще бъде поставено с традиционния барабанен кръг в центъра на курорта, а по-късно ще има фестивално дефиле на участниците.

Официалното откриване ще е в 20,00 часа в Летния театър на града. С изложба ще започне вторият ден на младежката фиеста. След това централната алея в парка ще се превърне в сцена за съвременно улично изкуство – брейк и хип-хоп, работилници за временни татуси, графити и бижута. Младежите ще покажат таланта си и в областта на традиционните изкуства.

Вечерта пък ще се организира конкурс за най-добър млад поп и рок изпълнител. Надпяване и надиграване ще се състои в петък в Мелник, а след това фестивалната програма ще продължи с конкурс за фолклорна двойка на площад „България” в Сандански. Няма да мине и без Балканско младежко парти.

На финала на фестивала в неделя участниците ще си направят еко хепънинг на площад „България”, а вечерта ще е официалното закриване в Летния театър.