Daddy Yankee се оттегля от сцената

Деди Янки изненада почитателите си, като обяви оттеглянето си от сцената с албум и прощално турне, повече от три десетилетия след началото на кариерата си, която постави регетона на световната музикална карта с хитове като “Gasolina”, “Somos de Calle”, “Con Calma”, “Despacito и други.

Успехите му го превърнаха в един от най-големите идоли на латино музиката и му донесоха шест награди “Грами” за латино музика.

В кариерата, която бе маратон за неб, най-сетне виждам финала“, казва 45-годишната пуерториканска звезда във видеозапис, публикуван на сайта му. “Хората казват, че съм превърнал този жанр в глобален, но всъщност вие ми дадохте ключа към дверите, за да стане този стил най-големият в света“, казва рапърът.

Днес обявявам официално оттеглянето си от музиката с най-добрата ми продукция и най-доброто ми концертно турне“, добавя изпълнителят, който през 1995 г. издаде първия си албум “No Mercy” и достигна световна слава няколко години след това с “Barrio Fino”.

Янки, чието рождено име е Рамо Луис Аяла Родригес, пуска тавата “Legendaddy” в четвъртък вечер. Описва я като “колекционерска”, защото ще включва всички определящи за него стилове.

Legendaddy” е борба, купон, война, романс“, казва той за албума, който е първи за него от десет години, след “Prestige” от 2012 г.

През лятото рапърът поема от Портланд, Орегон, на турнето “La Ultima Vuelta” с 41 концерта, предава БТА. Те ще се състоят в Съединените американски щати, Канада и Южна Америка, а последният ще бъде на 2 декември в Мексико.