Даниел Цачев – BUGS Изкуството да рисуваш прически и рап музиката

1346425039_news

В разгара на лятото сме. Денят е петък, а часа – малко след 10:00ч. Мястото е един прекрасен салон за красота в центъра на София, а нашия гост Бъгс, който е най – добрия фризьор в хип-хоп средите,въпреки ранният час вече работи. За това какво го вдъхновява, какви са новите тенденции в рисунките на глава и класика или SWAG, прочете в следващите редове.

359: Здравей Бъгс. Как си?

BUGS: Супер! Много съм добре.

359: Този малък сладур, които видяхме преди малко при теб на стола, на колко годинки е?

BUGS: На 5 годинки. Днес му е кръщенето и дойде при мен, за да си направи фънки прическа.

359: Това ли е най – мъничкия ти клиент?

BUGS: Не. Има едно на 1 годинка и половина. Идват от бебета. Аз им пускам анимация на ipad-a
ми и те се забавляват докато ги рисувам.

359: Ти се грижиш за визията на по- голямата част от българските изпълнители вече повече от 10 години, май?

BUGS: Всъщност са вече 17 години.

359: Разкажи ни как започна всичко.

BUGS: Всичко започна още в училище, когато моите съученици ме караха да ги подстригвам без пари, защото майка ми беше бръснар и имаше машинка. Започнах да ги подстригвам с условието, че ще им правя прически, каквито аз поискам. И така започнах и с рисуването.
Рисувам от малък, просто го имам заложено рисуването и фризьорството.
Не съм ходил на курсове като малък.

359: Кой беше първият с “татуирана глава” или “изрисувана глава” от теб?

BUGS: Първият не съм сигурен, дали го помня, но помня, че един от първите беше нашия приятел – Мин Ли, който е мой много добър приятел. В глава изглеждаше все едно някой го беше ударил с тесла, но аз се изкефих. След това започнах да експериментирам и след 6 месеца започнаха да се получават яки неща.

359: Разгара на лятото е, а ти си тук и работиш. Има ли много желаещи за рисунки?

BUGS: Има супер много хора, защото всички искат да отидат на море с готини прически на морето. Лятото е много силен сезон, всъщност вече всички сезони са много силни. Аз май ще ходя на море през февруари, някъде далеч по Екватора.

359: Не искам да приличаме на моден блок, но въпросът ми е много важен. Прическата е много важна част от цялостната визия на един човек. Има ли модни течения е рисунките? Някой герой или лейбъл, който да е по- предпочитан това лято от хората?

BUGS: Това лято хората си правят супер много диаманти, много материални неща. Евала. Мен ме кефи и ги рисувам. Много се кефя, че в последните две години идват все повече жени и са много по- смели и доверчиви от мъжете, каквото им предложа ми се доверяват и им го рисувам. Мъжете са по – консервативни.
Аз правя и обикновенни прически, там мъжете са по – ок с предложенията ми.

359: Ти се грижиш за визията на всички български артисти. Какво искат те?

BUGS: Да. Те идват при мен, когато нямат участия извън София, тъй като тук по визията се посреща и това е много важно. Някой хора си дават сметка, че визията продава и идват при мен. Все пак е готино да си фреш.

359: Какво те вдъхновява?

BUGS: Всичко. Аз черпя вдъхновение от всичко. Дори всяко нещо, което видя по улиците. Смисъл, виждам едно дърво и някакъв елемент в него и съм готов да експериментирам.
Няма конкретно нещо, което да ме вдъхновява.

359: а какво става с теб и музиката?

BUGS: Занимаваме се с Насо, правиме партита в последните 4-5 години, предимно в София.
Яко се засилиха нещата, но тъй като не мога да съчетавам двете професии се ограничавам с няколко партита месечно.Публиката ми носи много позитивна енергия и се кефя.
Правим партита на бесейн Блаканика, там е брутално.
На рожденият ми ден имаше 4000 човека. Пропуснахме две съботи, заради лошото време, но утре ще има със сигурност. Заповядайте.

359: Какво стана с рап музиката ти?

BUGS: О, това беше отдавна. В началото започнах с два трака при Васко Стартера от X-TEAM, после се запознах с Бучката и компания от The Dog Squad и правихме музика съвместно, няколко години. Но винаги всичко е било за фън, никога за пари и слава.

359: Бъдещи музикални проекти?

BUGS: Със сигурност ще има нов трак, но той ще бъде на Насо, аз ще бъда само допълнение.

359: Класика или SWAG?

BUGS: Класика естествено. Едно време започнах да слушам рап – Бъста, ONYX. Такива работи. Фен съм на NEW YORK, 2 PAC. Аз съм човек, който не живее в рамка и не може да каже – Това не става!

359: Ние започнахме работа по вторите хип – хоп награди. Какво е мнението ти за тях.

BUGS: Аз съм фен. Въпреки че … никой не ни покани на първите.
Това е един супер як съпорт за нашите артисти. Те имат нужда от това, някой да им дава сцена за изява, зада ги видят хората и да подготвят все по- яки неща за публиката. За мен няма значение, кой ще вземе награда. Важното е хората да бъдат оценени. Такива награди надъхват изпълнителите, но някак си dj- те остават винаги на заден план, но тук в България сцената е друга.

359: Коя звезда искаш да видиш в България?

BUGS: Стиви Уондър.

359: Един съвет към младите.

BUGS: Да се концентрират върху това, което могат и харесват да правят. Да открият таланта в себе си и да го развият. Според мен всеки има талант и трябва да го развие. Да не си губят времето по кафе и тнт. И винаги ще има парти. Да си взимат живота в ръце.

359: Пожелай нещо на читателите на 359HIPHOP.COM

BUGS: Слушайте хубава музика, слушайте Стиви Уондър, следете 359 хип – хоп, защото е най-якия сайт за съпорт в хип-хопа. Скоро ще имаме и видео, как с една ръка пускам музика в реално време, а с другата подстригвам. Но за сега е това.

Днес може да видите BUGS в клуб “SUGAR”, заедно с dj BIG BO – Ladies NIght party и утре на бесейн “Блаканика”.

За повече информация, посетете : http://danielbugs.com/
Една малка част от нещата, които прави Бъгс, може да видите в това видео: