Дерик Роуз с уникални 50 точки за Минесота

Невероятно представяне за някогашния MVP на НБА Дерик Роуз – измъчваният от многобройни контузии баскетболист реализира уникалните 50 точки, с които бе с огромен принос за успеха на своя Минесота Тимбъруувс със 128:125 над Юта Джаз.


Роуз бе най-полезен играч в лигата за 2011-а, но оттогава контузиите му отнеха много. Тази нощ обаче той напомни за себе си, а след това не скри значението на вечерта със сълзите си. “Правя всичко, за да спечеля и днес беше невероятна вечер.”

Роуз бе в стартовата петица зара


ди контузията на Джими Бътлър, но доказа, че когато е на 100% може да бъде сред най-добрите в НБА. Той реализира 19 от 31 изстрела от зоната за две точки. Сериозен принос имаше и Карл-Антъни Таунс с 28 точки и 16 борби.

Юта започна лошо, но постепенно успя да се върне в резултата и след три четвърти преднината на “вълците” бе само 5 точки.

Никой обаче не можеше да спре Роуз във второто полувреме, в което той реализира цели 34 точки, включително 15 в последната четвърт.

30 секунди преди края Роуз даде преднина на своя отбор, а при оставащи 13,8 секунди увеличи аванса на 3 точки след два точни наказателни удара.

2,7 секунди преди края пък Роуз блокира Данте Екзъм в опита му да изравни.

За Юта най-резултатен с 26 точки бе Мичъл с 26 точки, а Руди Гобер добави 22.


“Все още не съм го осъзнал. Думите не могат да опишат как се чувствам. Мина доста време”, сподели след мача емоционалният Роуз, който бе определен като “един от най-силните психически хора, които съм виждал” от неговия треньор Том Тибодю.

Източник: gong.bg