Днес рожден ден празнува и македонска мегазвезда – TONI ZEN!!!

ToniZen1

Днес рожден ден празнува и македонската мегазведа – Тони Зен.
makedonecat-toni-zen-podgrjava-rick-ross-na-359-hiphop-festival-vij-palnata-programa1

Тони Зен е роден на 21 юли в Скопие, Македония. Тони Зен е рапър и композитор. В края на 90-те години, под влияние на американския хип-хоп, Тони, използва псевдонима “Toni Montana”, с който излиза по участия. Първата група, в която участва Тони е “105”. Групата записват демо-та само от определен хип-хоп радио програма по Канал 103. През 2002 г., заедно с DJ Cvare, той формира групата – Urbana Dimenzija. През това време, Тони сменя псевдонима от Toni Montana на Toni Zen. Той участва в редица събития в Македония, включително и Street Beats Festival и участва в хип-хоп вечер на Taksirat Festival.Гости на фестивала са също – Jeru the Damaja, Afu Ra, Guru и Edo Maajka.

Тони Зен започва соловата си кариера през 2005 г.,
Работи по няколко проекта с Single Mode, Martin Srbinovski, Color и Бисера (Gemini), Tamara Todevska, Robert Bilbilov, Йован Йованов.
Той пуска три студийни албума, в които са включени рап и хип-хоп хитове – “Vo Poln Ефект”, “Skandal”, “Mi Casa ES Su Casa” и “Vo Moj Stil”.
През 2010 г. Тони Zen открива концерта на световната звезда – 50 Cent, който се проведе в Спортен център – “Борис Трайковски” в Скопие.
През лятото на 2013 той изнаса първият си концерт в Античния театър в Охрид.
През същото лято, той е поканен на Филипините с други бивши югославски личности участва в третия сезон на регионалната версия на Survivor “Survivor Srbija VIP:. Philippines [3]” , къде той стигна до финала на шоуто, като първи подгласник.

Тони има своя марка дрехи – “Soul Wear Toni”, която е изцяло хип – хоп.
Има четири издадени албуми – “Stihovna agenda” (2005), “Slushaj” (2007), “Vo moj stil” (2009), “Superzen” (2011)
В момента работи по пети, който носи името – “Микроскопски организъм”.

Тази година Тони Зен записа парче с българската звезда – Бобо, което носи името – “Светът е твой”
Песента се приема много добре от българската публика и за отрицателно време става хит.

Тони Зен взе участие и в първият порода си хип -хоп фестивал в България – “359 HIP HOP FESTIVAL” 2013, който се порведе на 20,21,22 юни в град Пловдив, със специални гости световните звезди – Rick Ross и Ciara.

видео: личен архив

За повече информация около новите проекти и концерти на Тони Зен, посете официалната му страница във Фейсбук : https://www.facebook.com/Toniverse

4652ecf4190 Photo: личен архив

TONI ZEN & CREW LIVE IN 359 HIP HOP FESTIVAL 2013