Документалният филм “jeen-yuhs: A Kanye Trilogy” разказва за живота на Кание Уест

Първата част на документалната поредица беше излъчена виртуално на фестивала “Сънданс” заради коронавирусната пандемия. Тя разказва за ранните разочарования на Кание Уест по времето, когато е съсредоточил усилията си от млад продуцент да стане рапър.

Филмът показва как той неловко сваля брекетите си пред камерата, ядосан, че е отхвърлен, тъй като е “израснал в предградията”. Изптлнитеят споделя и моменти на нежност с покойната си майка Донда.

В профила си в Инстаграм миналия петък Кание Уест, който наскоро промени името си на Йе, написа, че “трябва да получи възможност за финална редакция и одобрение на документалния филм, преди да бъде излъчен по Netflix”, което е планирано за 16 февруари.

В поста си, под който има 1,5 милиона харесвания, той настоява “незабавно” да му бъде дадена тази възможност.

В началото на лентата е показан Уест, който през 2020 г. в телефонен разговор обсъжда договора за “jeen-yuhs: A Kanye Trilogy”, предава БТА. Това предполага, че по-късно той може да е преосмислил одобрението си.

Проектът е стартиран от режисьора Кларънс “Куди” Симънс, който започва с камера да следва своя приятел Уест в Чикаго през 2001 г., подтикван от любопитство колко далеч може да стигне младият продуцент.