Дъждът изобщо не попречи на брейк битките UNITED WE STAND 3

Както ви информирахме, United We Stand 3 се проведе тази събота в град Перник. Jam-a беше организиран от DA Clique, съвместно с Перник На Младите и със съдействието на Община Перник. Тази година танцьорите взеха участие в брейк битки 2vs2, powermove контест и footwork контест. 359hiphop бе официален медиен партньор на събитието, а сред съдийте фигурираше и водещият на най-новото предаване за танци Dance Culture – Крис. Екипът ни, разбира се беше на място тази събота и се погрижи да отрази всичко най-интересно от целия ден.

След бурно носене, разгъване и лепене на няколко вида настилки, рано-рано сутринта сцената на събитието беше готова. Екипа от диджеи и съдии бързо се събра, както и всичките 26 двойки, които взеха участие по-късно.

11206498_996399723726463_4828611676603520027_o pre-selection pre-selection2 pre-selection3 pre-selection4
Всичко вървеше по план, като след pre-selection журито, което беше в състав EF One (Electic Force Crew), SPA MT HD (Monstribe) и Christopher (X-NRG Crew), избра топ 16, в който място намериха:

Nikola & Ballistic – DA Clique (Перник)
Happy & Bocko – DA Clique (Брезник)
Emo & True – Funky Beat (Дупница)
Trixter & Embeca – The Goblins (Благоевград)
Mitacho & Faun – The Goblins (Благоевград)
Evgeni & Niki – DА Clique (Перник)
Fugata & Muki – XNRG Crew (София)
Quest & Mashinata – Electric Force Crew (София)
Trendy & Guri – Electric Force Crew (София)
Ace & Zax – Electric Force Crew (София)
Neda & Guri – Electric Force Crew (София)
Toti & Valyo G – NoName Crew (Пазарджик)
Mir & Venkata – Noname Crew (Пазарджик)
Marto & Kalata – XNRG Crew (София)
Bratcheda & Garfield – NoName Crew (Пазарджик)
Marti & Dakata – Monster Thron

След квалификациите всичко тръгна “като по вода” – сериозно количество дъжд се изсипа за отрицателно време и за момент изглеждаше, че jam-ът може да пропадне. Организаторите обаче очевидно предварително бяха подготвени за такъв сценарий. За отрицателно време няколко мобилизирани екипа носачи и лепачи преместиха бибой спота от оригиналната му локация (пред Двореца на Културата) до пред Младежкия дом. Там всичко продължи с пълна сила – топ16, footwork контест, powermove контест, както и специалните изненади best b-bgirl и best b-child. Дъждът пък изобщо не спря хората, които бяха дошли да подкрепят събитието. Дори напротив – през цялото време атмосферата бе изключително приятна както за танцьорите, така и за публиката. Въпреки всичко, както се казва “историята помни победителите”. След края на jam-a, наградите спечелиха:

Първо място – Mir / Venkata – NoName Crew – Пазарджик
Второ място – Guri / Neda – Electric Force Crew – София
Трето мяссто – Trixter / Embeca – The Goblinz – Благоевград
Footwork battle winner – b-boy Mir – NoNameCrew
Powermove battle winner – b-boy Trixter – TheGoblinz – Благоевград
Best B-girl – B-girl Neda – ElectricForce Crew – София
Най-добрия сред малките – b-boy Toti – NoName Crew – Пазарджик

efc united we stand 2 11174355_996406790392423_2482282504663274309_o 10470158_996397153726720_7192394077462998593_o
Като част от екипа на организаторите и част от хората въртящи се по фазерите, от отзивите на компетентното жури, плюс мненията на участниците и публиката, смея да твърдя, че United We Stand 3 беше един успешен джем. Много се радвам, че положителната енергия по време на събитието и оставащата след него такава за трети пореден път е на лице. Поздравления на всички финалисти и победители в контестите! Бъдете все по всеотдайни, тренирайте, танцувайте и нека по-често се събираме на подобни ивенти! Искрени благодарности към абсолютно всички, които взеха участие и помогнаха това събитие да се случи!“, сподели главният инициатор на събитието Денис Пейчев.
Скоро очаквайте и специалния ни видео репортаж от UNITED WE STAND 3!