Елтън Джон събра $ 8 млн. с благотворителен концерт

Онлайн концертът на Елтън Джон и приятели е събрал 8 млн. долара за борба с COVID-19. Шоуто бе излъчено от „Фокс Нюз” и „iHeartRadio Broadcasting Company”

 

В концерта взеха участие над 20 музиканти, които изпълниха хитовете си от домашните си студия или просто от дивана. Сред тях бяха Били Айлиш, Марая Кери, Алиша Кийс, Били Джо Армстронг, Шон Мендес, Камила Кабейо, Деми Ловато и Дейв Гролш, поп групата „Бекстрийт бойс”(всеки от петимата в своя дом, а пяха в синхрон) и други.

Някои изпълнители, като певицата и актриса Лейди Гага и актрисата Мелиса Макарти, се включиха вместо с песен, с прочувствени думи на подкрепа към зрителите, които се намират под доброволна карантина като начина да се спре разпространението на заразата.

Изпълненията бяха заснети с помощта на собствените телефони, камери и аудио оборудване на артистите, за да се сведе до минимум прякото взаимодействие с други хора.

73-годишният сър Елтън Джон обаче заяви: „Не мисля, че е реалистично да кажем, че ние, изпълнителите, можем да очакваме да се върнем на сцената и екрана преди лятото“.