Еминем на 50

На 17 октомври става на 50 години Еминем, чийто дебют “The Slim Shady LP”, продаде 480 000 копия през първите две седмици, работи като готвач за $5,50 на час в скара в Детройт, преди непристойните му, спастични, весели и безумни рими да го накарат да влезе в студиото с д-р Дре – негов откривател, ментор и силен играч на рап сцената тогава. Слим Шейди е алтер егото на Еминем, негова по-зла версия.

Маршал започва да рапира още когато е на 4 години. Римуването на думи, битката със съученици в трапезарията носят някаква странна радост на неговото иначе болезнено съществуване. На 14-годишна възраст той започва да се занимава много сериозно с рапиране, но едва когато е на 17, всъщност си създава име, ставайки M&M, което по-късно ще преименува като “Eminem”.

The Shady National Convention - Eminem Launches New Sirius Radio Channel "Shade 45"

“Защо им е толкова трудно да повярват, че белите хора са бедни?! Не бих казал, че съм живял в гето, бих казал, че съм живял в квартал, в махала. Същите приятели, които имах тогава, са същите хора на турне с мен днес”. Той си спомня случка с рапъра Proof, който загина при престрелка през 2006 г. “Веднъж, когато бях на 16, той дойде в къщата ми с чисто нов чифт обувки и ги хвърли в краката ми с думите: “Обуй ги”. Попитах: “Защо”. Отвърна: “Защото ми омръзна да те гледам с тези мръсни маратонки”.