Exclusive: Terrence Howard и Taraji Penda Henson говорят за сериала „Empire’’

EmpireTerrence Howard и Taraji Penda Henson  говорят за сериала „Empire’’ само в 359 HIP HOP

Ексклузивното  интервю със световните звезди е любезно предоставено от FOX и е само за читателите на 359hiphop.com.

Любимите ни актьори и главните герои  хип хоп сериала на FOX – “Империя” – Terrence Howard и Taraji Penda Henson, вдигат завесата и разказват интересни моменти от създаването и реализирането на сериала.

Q: “Империя” – изглежда феноменално. Много неща се случват в шоуто. Не е твоя тип – не е просто хип хоп шоу, не се разказва просто за това как някой излиза от затвора.  Това е шоу с много лица. Затова кажете ни с 2-3 думи какво да очакваме от „Империя“?

EmpireTerrence: Очаквайте да ви паднат шапките. Както каза, шоуто е с много лица и с много измерения. Разказва за променящи живота моменти, както и за събития, които се случват постоянно в живота на повечето хора. И всичко това го правим без извинение. За всяко едно нещо има хора „за“ и „против“ и всеки ще може да си даде звучност на мнението.

Taraji: Да, можеш да очакваш всичко. От много невероятна музика, през страхотна мода и супер забавни лафове от моята героиня Cookie.Empire

 Terrence: Да, тя е най-остроумната!


Taraji:
Има  наистина страхотни лафове и шеги. Заради това я обичам!

Terrence: Тя може да ти промени целия сценарии за нула време. Направо 0-100!

Taraji: Real quick!

 Terrence: Real quick. Направо придава ново значение на всичко. Страхотна е!

EmpireQ: Кастът за шоуто ви е много голям.  Имате Lee Daniels (американски актьор, продуцент и режись0р) и още куп големи и известни имена във филмовата индустрия. Вие също сте работили в телевизията, но като цяло идвате от киното. Разкажете ни за прехода от едното в другото.

 Terrence: Мисля, че използват едни и същи камери и за двете. (Смее се)

Taraji: Така е, само че по телевизията не получаваш толкова екранно време, колкото в киното.

Terrence: Бинго.

Taraji: И като цяло понякога усещаш, че всичко трябва да цепи секундата заради екранното време. Чувствам го леко претупано понякога.

Terrence: Да, трябва да свикнеш да си казваш репликите доста бързо.

 Taraji: Трябва да заснемеш 8 страници от сценария дневно, докато във филмите например правиш по около една страница на ден. Оставяш си време между сцените и моментите.

 Terrence: Като цяло нямаш времеви лимит.

Taraji: Така е. Това е единствената разлика. Но когато си имаш работа със страхотни сценаристи, както в нашия случай, усещането си е почти същото като това да заснемаш филм.

 Terrence: Да. И понеже и двамата сме работили в телевизията преди, понякога на сценаристите им се налага да ни казват „Не! Тук можеш да оставиш 2-3 празни секунди, можеш да си поемеш въздух. Не бързай“. Понеже вече толкова съм свикнал да изстрелвам 2 параграфа за отрицателно време, просто защото скоро следват реклами, ми е странно на моменти че в това шоу не е така.Empire

Q: Какво беше нещото в шоуто, което ви накара да направиш промяната от големия към малкия екран? Искам да кажа, когато четете скриптовете и когато преценявате за пръв път, какво беше нещото в “Империя”, което ви накара да кажете “ДА” със сигурност?

Taraji: Както казах, чете се като игрален филм и  заради режисьора Lee Daniels.

Terrence: Danny Strong.

Taraji: Да и режисурата на Danny Strong е брилянтна.

Двамата: Брайън Грейзър!

Taraji: Не изискваше много време да отговоря. Усещаше се като перфектна буря, в известен смисъл. Студиото беше зад гърба им, скриптът невероятен, директорът, актьорите, всичко беше невероятно. Вие наблюдавате перфектна музикална буря.

EmpireTerrence: И от всички тези хора, които индивидуално са създавали страхотни филми и са работили над невероятни проекти, за мен беше чест възможността да работя с толкова талантлив състав. Искам да кажа, ние имаме Габи, която е част от шоуто, която е толкова подценена, в смисъл че заслужава да бъде рекламирана из цяла Америка, само заради нейната упоритост и нейното сърце. Също и възможността отново да танцувам с моята приятелка Taraji .

Taraji: И целият този талант, който разкриваме когато работим заедно.

Terrence: Музиката също.Empire

Taraji: И музиката. Когато го чета имам усещането, че това ще разтърси света. Това ще разтърси телевизионния екран и аз искам да бъда част от него.

Terrence: Песните. Някои от песните трябва да бъдат номер едно по радиото. Толкова е добра музиката, така че има доста, какво да очаквате с нетърпение.

Taraji: Да.

Q: Продължавайки мисълта ви,  цялата музика ще отиде в iTunes и оттам ще покрие музикалния пазар. Разкажете ни за това. 

Taraji: Абсолютно.

Terrence: С Glee, FOX продаде 67 милиона албума в iTunes и още 100 милиона сингъла. Сега тези песни имат кавъри и продължават да се разпространяват. Тези песни, които са писани и продуцирани от Timbaland и Jim Beanz. Парчетата са невероятни и ние имаме възможността да чуем номер едно песни, които разказват истории и сме сигурни, че ще променят музикалната игра.

Taraji:  И от FOX са изключително умни с начина, по който създават маркетинга за цялото нещо. Мисля че, това да имаш Pandora Station за цялата музика на “Империя” е брилянтно. Mузиката към филма ще бъде хит.

Terrence: “You’re so Beautiful”!

Taraji: “You’re so Beautiful”. Да, тази песен… Знам, че съм красива, благодаря ти. Той я написа песен за мен. (Смее се)

Q: Вие спечелихте  феновете си още с пилотната песен. В  началото, казахте, че пеете със страст и във всеки епизод го доказвате. Ще разкажете ли малко повече за това? Това е нещо, което в момента не съществува по кабелната телевизия.

Terrence: Хубавото нещо на първата сцена в началото е, че е най-близо до истината – сякаш създават сравнения, защото аз и Taraji сме в Hustle & Flow и е артистизма зад изграждането на песента. Тук имаме възможността да видим как велики артисти създават и извайват други артисти и ги „водят“ на места, на които трябва да бъдат, за да могат да се докоснат до публиката. И цялото това нещо, точно след American Idol. Уникално е.

Taraji: Брилянтно е!

Terrence: Хората наистина се учат как да разказват историята си, но след това тъмната страна на това да разказваш тази история е това, че понякога отиваш на тъмни места, за да можеш да свържеш нещата както трябва, за да можеш да създадеш искра и светлина от това. Така изглежда началната сцена на шоуто.

Q: В шоуто има и специфични етнически елементи. Това са проблеми  характерни за цялата страна и за цял свят. Ще разкажете ли още малко за това?

EmpireTaraji: Толкова съм щастлив да те чуя да го казваш – искам да те прегърна! Когато имаш екип, който е предимно съставен от чернокожи, ти поставят този етикет. Kазват:  „Това е черно такова, черно онакова“ и когато казват това, карат и други, които не са чернокожи, да си казват същото: „Е това е само за чернокожи.”. Аз не поставям етикети, когато ходя да гледам филми и  не казвам „Е виж, тази седмица искам да ходя да гледам един „бял“ филм. Искам да видя този добър китайски филм“. Отивам, защото искам да видя филма  и той ме кара да похарча пари, за да гледам този филм още на премиерата му. Не ме интересува какъв е,  ако някой е загубил любим или близък – разбирам това. Това няма „цвят“. Да те чуя да казваш това би било нещото,  което да ме накара да гледам филма. Именно защото сме предимно чернокож екип, се надявам, да чуя повече хора да казват същото нещо като теб. Това е отвъд расовото, защото е за това през което хората преминават, като хора.

Terrence: И мисля, че музиката е ключова!Empire_Pilot_040314_IMG0154

Taraji: Именно! Музиката помага!

Terrence:  Музиката става изравняващият фактор, защото няма хора, които да слушат някоя песен и да я характеризират като типична за някоя раса или за някой пол. Песните са универсални и са писани, за да достигнат до сърцето на всеки.

Taraji: Пеем за болка, която всеки разбира!

 

 

Превод и редакция: Боряна Нешева

Снимки: FOX/ Empire Season 1