Freestyle битките “DUEL OF THE IRON MIC” се завръщат на 31.03.

Iron mic 2

Rock On Jamz & Five High skatepark proudly presents:

DUEL OF THE IRON MIC FREESTYLE BATTLES PART 2 31.03.

Фрийстайл битките са един от най-впечатляващите и ефектни типове състезания в ХИП ХОП-а. Не случайно събития от този тип събират огромно количество публика и генерират голям интерес в социалните мрежи. Няма как зрителите да останат безразлични пред умението на млади хора да използват думите и сякаш магически да ги подреждат в рими и стихове използвайки пълна импровизация. Те не просто римуват, те се състезават – дуелирайки се с думите. Тук ръста и силата не са от значение – печели по-умният, по-добрият оратор, МС-то с повече харизма. Естествено публиката винаги реагира на хитрите закачки между участниците и подкрепя с пълно гърло своя любимец, което превръща състезанието в истинска битка на вербелани гладиатори.
България има традиции в организирането на събития от този тип повече от десет години. Интереса е голям и събитията събират стотици фенове на ХИП ХОП-а, за да станат свидетели на поредните битки. Популярността е толкова голяма, че често шампиони от фрийстайл битки в последствие набират голяма известност с музиката си и се превръщат в любимци на новото поколение.

Правилата на „Duel Of The Iron Mic” са с класически 4 рунда, в които се тестват уменията на участниците в различни предизвикателства – вербални битки, умение за импровизация по зададена тема и контакт с публиката.
Както всяко състезание и тук има съдии, които оценяват и гласуват по точкова система. Подбора и имената им са важни, защото това осигурява акредитация на събитието пред Българската ХИП ХОП култура и феновете.
В случая те са:
SENSEI – Легендарно име на сцената . SENSEI е един от пионерите в българския рап и единият от общо четири члена на емблематичната група АМНИСТИЯ, която оставя 2 албума зад гърба си. Между 2000 и 2007 година SENSEI е много активен като солов артист и в този период създава голяма част от своите парчета превърнали се в категорични класики на рап сцената. През 2008 година SENSEI и АТИЛА са финалисти на едно от култовите за времето си Фрийстайл събития “The Battle Of The Titans”, в което взимат участие също NDOE, PRIM, NEGY, F-ACT, ISPANETZA и EDINAKA.
SENSEI е доказано име не само като артист с множество участия и проекти зад гърба си, той е и доказан лирик и фрийстайл МС и до ден днешен остава едно от най-уважаваните имена в родния ХИП ХОП.
АТИЛА – МС-то чийто инстинкт никога не спи. Няколкократен фрийстайл батъл шампион в периода 2007 – 2011 г. В последствие съдия и организатор на най-големите събития от този тип в България. Автор на 8 албума, многобройни концерти и автор на редица парчета превърнали се в класики.
АТИЛА внася смут на сцената още с появата си като затвърждава своите умения предизвиквайки или излизайки на батъл срещу всички активни фрийстайл МС-та за тогава. През годините съдийства едни от най-сериозните дуели и първи е подавал ръка на непознати до момента МС-та, които избират първо да търсят уважение на батъл арената.
Като съдия той винаги търси умението за импровизация, контрол над публиката и срещу опонента и не на последно място съдържанието на римите.
ИМЕРА – Една от доказаните млади надежди на рап сцената в момента и част от групата 5 o’clock, която набира голяма скорост. ИМЕРА има много спечелени битки зад гърба си и опит в дуелирането на сцена. Освен доказано батъл МС, ИМЕРА има и сериозната подкрепа на рап феновете като артист подгрявал и бил част от едни от най-големите Хип Хоп събития у нас за последните 5 години.
Водещият също е от значение – ИЛЬО – един от хората, които през последните 10 години отразяват най-адекватно българската Хип Хоп култура като същевременно успява да наблюдава обективно от страни, но и да бъде незаменима част от сърцевината на културата – Iliyan Iliev а.к.а Ilyo, човекът зад 50 СТОТИНКИ.

DJ на събитието зад грамофоните ще бъде DJ Akasha, която има активно участие на родната Хип Хоп сцена. Участва в множество проекти и албуми както родни, така и международни. Била е подгряващ DJ за едни от най-големите имена на световната сцена, които са гостували у нас , някой от тях са KRS-One, Jeru The Damaja, The Beatnuts, The Outlawz, Talib Kweli и др.

Шампиона от батъла си тръгва с парична награда специална статуетка „Duel Of The Iron Mic” изготвена от стомана.