Freestyle Finals в Bar Jazzmatazz и още нещо…

Мараба, зарибените!

Вчера бяхме на зверски рап батъли, за които държим да ви разкажем. При това не говорим за какви да е поредни рап батъли, а за FREESTYLE FINALS на батълите в един бар, започващ с JAZZ и завършващ на MATAZZ. Или както Negy сам сподели: „След цяла година на ожесточени рап престрелки, обиди на майка, пънчове, сълзи, кръв, сополи, леки наркотици и рими за пенетрация (най-вече на мъже), настъпи часът на истината, в който ще трябва да определим шампиона на шампионите!“ Но както и да е…

jazza

Водещи на рап церемонията бяха Negy и ГОГО от Накафево, които пръскаха шеги с променлив успех, но вдигаха тълпата, а зад пулта и грамофона бе Brigz (за когото току-що разбрахме, че не обичал да бъде кичен с титлата DJ – б.а.). В ролята на Темида идеално паснаха Атила и ПРИМ, които определено разбират от рап (във всичките му възможни съставни части и под-жанрови особености).

В ожесточената рап битка се включиха общо 5-тима шампиони от предишни издания на батълите в “Бара на Негъра“: САХАТА от Перник (Pernik Crew), SECTA от Варна и група FunKyds, ИМЕРА от „столичното“ Казичене и група 5 o’clock  (двукратен шампион), ГРЕДАТА (Сф) и HOMELESZ (Сф). БЕЗИМЕН от Варна, също шампион от минало издание на батълите, за жалост липсваше. „Няма смисъл“ – беше ни споделил последния в личен разговор преди няколко дена. Според нас, смисъл винаги има, но нека не се отплесваме (б.а.)…

„Рап надпреварата“ протече в няколко кръга при директни елиминации. В квалификациите се включиха и някои по-познати имена на Софийския (а и не само) рап ъндърграунд, като MC Pingi от Костинброд, Sfonk от София и също група 5 o’clock, Фейдъра (Сф, Изток) и Найки (?), класирали се на 2-ро или 3-то място в рап батълите в JAZZ-а през годината.

Костинбродският рап славей MC Pingi бе нещастно отстранен от касапина Fade2Dead, a.k.a. Фейдъра (все повече превръщащ се напоследък в супер дарк аниме герой – б.а.), а нататък… ни безкрайна хип-хоп мъгла, честно. Интересни (и безкрайни – б.а.) бяха също сблъсъците Homelesz vs Secta и Имера vs Secta от Freestyle open mic-а, протекъл по традиция след официалните рап батъли.

ГОЛЯМАТА НОВИНА – шампион на годишните Freestyle Finals е Имера от мега здравата на рап групировка 5 o’clock (с членове SFONK, BUNTA, IMERA, VLG, OSMI и KANAL)! Недоволни от финалното решение и този път естествено имаше, но в живота, както и в спорта, е така…

Видео Homelesz vs Secta:

Фото албум с около 5 милиона снимки от и около събитието ТУК, благодарение на Br Yo br Photographer.

P.S.

В последните часове на „вечерта“ отскочихме и до малката зала на Mixtape 5, където мега алтернативния (за сега и за нашите ширини) формация IRON BENDER SOUND SYSTEM представяха официално видео към сингъла “Моите”.

iron

Формацията, смесваща супер успешно Trap с Drum and Base и включваща SAVA, Danny Boy, Bashment, MC HEMA, Shutta, просто сцепваха мрака в B-Side на Mixtape 5! Нещо много ЗЛО и едновременно с това безкомпромисно ДОБРО от тези момчета ще ни залее скоро, уверяваме ви!

iron 2

Довиждане и до нови срещи в дебрите на BG Hip-Hop Unduerground-а! Останете на вълната и с гордо вдигнат hype!