H&M World Recycle Week featuring M.I.A.

M.I.A. е звездата на глобалната инициатива H&M World Recycle Week,отличаващ се с видео, което да вдъхнови клиентите да рециклират своите нежелани дрехи. С личния си стил, интерес за устойчивост и страст за околната среда, M.I.A. олицетворява съзнанието на потребителите с високо обществено съзнание за тази кампания.

Стартирането на тази инициатива за събиране на облекла през 2013г., H&M прави това с цел да затвори цикълът на модата, като се рециклират нежелани дрехи, за да се създадът за многократна употреба текстилни влакна за нови продукти. По време на периода на кампанията, Април 18-24, H&M има за цел да събере 1000 тона на нежелани или износени дрехи от клиенти по целия свят в своите повече от 3600 магазина. Клиентите в САЩ, които участват в процеса на рециклиране, ще получат 30% отстъпка по време на периода на World Recycle Week.

За да се повиши информативността M.I.A. написа песен “Re wear It”, изключително за H&M и кампанията. H&M е работил в тясно сътрудничество с хореографът Aakon Sillis, който тълкува музиката и текстът на песните на M.I.A., както и в танцовите стъпки за видеото в кампанията.

Видеото, заедно с M.I.A. и еклектичен актьорски състав на влиятелни и вдъхновяващи хора от всички краища на света, включително и актрисата Yao Chan и моделът Moffy. Включен е и набор от таланти от музикални артисти, танцьори, комици и хора със страст към проблемите на околната среда и социалната устойчивост, всички със силен личен стил и отношение. Видеото използва танцът като връзка между разнообразна общност от хора, за да се подчертае значението на дрехата за събиране и рециклиране.