Хип хоп изпълнители помагат на Божидар

10671219_562855123847952_2431765203175180653_n На 1-ви декември (понеделник,  в CLUB AVENUE ще се проведе благотворително парти с цел набирането на средства за операция на Божидар Мирославов Стоянов. Участие ще вземат едни от най-големите имена на BG рап сцената:
QVKATA DLG, DIM4OU, F.O. , MADMATIC. Те ще бъдат подкрепени от  DJ EMOTION, ТУТУРУТКА и ARSEN MAGIC.

Също така участие ще вземат и други изпълнители от STUDIO 21, MFZANIMATION и FAQINMUSIC
a именно  УМА И ДУМА, КАЙСИЕВА ГРАДИНА, МОНКАТА,  THA FOGG, СВЕТЛЯКА, ANDYTO X KICKO, VLADYMONEY,  ATS , NNZ , БОБИ КИНТА
и още много други.

Повече информация за събитието ТУК!

Божидар Стоянов е на 11 години, от Ботевград. От раждането си детето е с диагноза „Детска церебрална парализа”. Първоначално лекарите дават отчайващи перспективи за развитието му, но родителите, с много упоритост и с помощта на рехабилитатори, логопеди и психолози, успяват да опровергаят най-мрачните прогнози.
За изненада на терапевтите, Боби прохожда. Тръгва и на училище. Вече е четвърти клас и с подкрепата на опитен логопед се справя добре с учебния материал.

„Той е забележително паметливо и емоционално зряло дете” – казват майка му и татко му. И ние сме сигурни в това, защото деца като Боби са принудени от обстоятелствата да се научат от съвсем малки на дисциплина и постоянство.

Родителите на Божидар се обърнаха към нас, заради отказ на Център „Фонд за лечение на деца” да финансира ортопедична операция на детето в клиника Ашау-Химгау, Германия. Отказът е основан на становище на експерт на фонда, че лечението може да се проведе у нас, в УСБАЛО „Проф. Бойчев” в Горна баня, като фондът трябва да заплати медицинските изделия, необходими за операцията.

Проблемът е, че Боби вече е преминал през една операция в тази болница през 2009 год. – остеотомия на таз и на бедрена кост. След операцията не са назначени никакви ортези, управляващи или коригиращи положението на таза. Възстановяването е мъчително и много бавно, и което е най-лошото – без подобрение.