Хип-хоп стилът през 90-те. Помните ли?

Ако през 80-те години властва гръндж стилът, то десетилетие по-късно през 90-те невероятно разпространен става стилът Хип-хоп. Tой се заражда в бедните райони, а неговите последователи водят живот, изпълнен с опасности и неприятности със закона. Младежите, обличащи се в стил Хип-хоп, носят суитшърти, тениски и широки панталони, няколко размера по-големи. В основата на тази мода стои функционалността. В бедните семейства родителите купуват на децата си по-големи дрехи, които да носят по-дълго време, без да се грижат за вида и красотата. Ето и няколко модни тенденции от “Златния век” на Хип-хопа:

Oversize

През 90-те размерът определено има значение и той трябва да е поне двойно по-голям от твоя. Колкото по-голям, толкова по-добре ! Тъй като вече сме в “skinny jean ” ерата, с носталгия си спомняме онези времена, в които можехме да сядаме спокойно, без да се притесняваме, че дънките ни ще се цепнат от напрежение.

8102543950_61b5bb249e

Bandanas

Bandanas са тригълни или правоъгълни кърпи за глава, които бяха много модерни през 90-те. Puff Daddy беше един от най-големите фенове на този аксесоар.

90s-fashion-trends-bandana-copy-920x422

Скейтърски шапки

Скейтърската шапка  е тенденцията, която се завърна с гръм и трясък в модата.

snapbacks-copy-920x422

Nike air max 95

Що се отнася до маратонките, ако българинът смята, че е открил топлата вода с обувките Nike air max, ще го разочароваме. Air max колекцията на Nike е модерна още през 90-те години и си остава една от най-удобните обувки завинаги.

90s-fashion-trends-air-max-95-copy-920x422

Гащеризони

Гащеризоните доказаха, че не са само за малките деца. Най-хубавото нещо при тях е начинът, по който можеш да ги съчетаваш с риза, потник, тениска или суитшърт.

90s-overalls1-920x422