Хип Хоп цигуларят SVET има нужда от подкрепа в труден момент!

Нашият приятел SVET, които е прославил многократно България по света има нужда от подкрепа.
Младият цигулар е в болницата Svet is in Rochester General Hospital в очакване да бъде преместен в Strong Memorial, където трябва да му се направи спешна операция на мозъка. “Нещото” започнало като обикновено главоболие се оказва, много по сериозно. Оказва се, че черепа на музиканта притиска мозъка му и това е огромен риск за здравето на цигуларя. Смейството му му оказва пълен съпорт но подобна интервенция може да има нужда от по-голяма финансова подкрепа. За това всички негови фенове могат да го подкрепят с каквото могат в GoFundMe.com

Подкрепете СВЕТ ТУК

Светлин е роден в София. Още като дете семейството му забелязва, че той има вроден талант. На три години грабва цигулката и започва да се упражнява всеки ден. На седем се явява на национален конкурс в Благоевград и печели първо място. От първи до трети клас учи в средно училище „Юри Гагарин“, а в четвърти клас се явява на конкурс в музикалното училище в София и печели място в него.
На 11 години заминава за САЩ заедно с майка си и брат си. Там Светлин развива таланта си в едно от най-престижните музикални училища в цял свят – Eastman School of Music. Svet проявява силен интерес към хип-хопа и започва да пише песни и да продуцира музика.
Това е една от неговите най-големи страсти, като в своята работа комбинира бийтовете с изпълнение на цигулка. Svet бързо набира популярност и има участия на в цял Ню Йорк. За първи път се явява по националната телевизия в BET Canal през 2009 година, където свири на живо с Джейми Фокс и Кание Уест.

През 2012 г. получава покана да се яви в седмия сезон на Америка Търси Талант. Българинът прави истински фурор в шоуто и оставя без думи журито, стигайки до полуфиналите в Лас Вегас.
След това популярността му набира още скорост и получава десетки предложения за участие из цяла Северна Америка. Свири на наградите BET, шоута и програми по време на баскетболни мачове от Националната баскетболна асоциация, участвал е в шоу с рапара Fabulous, певеца Co-Lo и победителя от Американ Айдъл Филип Филипс. Прави успешни концерти в Маями, Лос Анджелис, Лас Вегас, Ню Йорк Сити, Детройт, Торонто, Амстердам, Катар, Йордан, Абу Даби, Дубай, Ирландия и др.