Ицо Хазарта и отчета на депутатската заплата

Какво ще стане, ако всички депутати си отчетат заплатите като Ицо Хазарта?

Ако някой не е разбрал, Ицо Хазарта е получил 40 000 лева от депутатски заплати, за последните 6 месеца, откакто действа новия парламент.
Хазарта подкрепя деца от ЦНСТ – центрове за настаняване от семеен тип. С тези пари той е осигурил образование, изучаване на английски език, както и сугестопедични курсове за деца, които не могат да пишат и четат на родния си български език.Публикуваме поста на Хазарта, в който той се отчита пред гласоподавателите или a.k.a неговите фенове и последователи в социалните мрежи.

След кратка сметка, ако всички депутати взимат по около 7 000 лева на месец (за 6 месеца около 40 000 лева, както е описал Хазарта), това прави – 240 народни представители (или депутати) получават общо за месец – 1 680 000 лева. Сега ще кажете “ама и те трябва да живеят, Ицо Хазарта изкарва допълнителни пари от музиката си”. Ние пък сме сигурни, че както Хазарта, така и останалите депутати заработват нещо “странично” (легално, разбира се…).Та, замислете се, ако всички депутати дарят половината от заплатата си за деца в неравностойно положение, пенсионери, болни, бездомни, че даже и за асфалтиране на улици, за колко месеца тази държава ще се оправи?

За един приятел питам…