Интервю: “Какво стана бе, Спенс?”

Представяме ви част от поредното интервю на Калина Василкова, озаглавено “Какво стана, бе, Спенс? (Рапърът отговаря официално на „официалните“ догадки – в хип-хопа ли е, в чалгата ли е?!)”

Ето част от текста публикуван в hotarena:

“Какво стана, бе, Спенс? Нали чалгата беше нещо пошло, вредно? Феновете – не много интелигентни?”

Това показва само непрофесионализма на тези журналисти, защото на мен това ми е второто такова участие в „Плаза“. Т.е. – ако те следят сериозно нещата, трябваше да ме оплюят още на първото, а не на второто, след Нова година. Не виждам какво толкова скандално е станало. Това не е първият чалга-ориентиран клуб, в който съм правил участие. 98% от заведенията в тази държава са такива, мисля, че е глупаво да се самоограничаваш само в останалите 2%. Така, че не виждам нищо лошо – батко, чичко или който-както-иска – Спенс, да ги забавлява студентите. От време на време пускаха и чалга парчета, това ми се е случвало и в НЕчалга клубове…

Аз чалгата никога не съм я критикувал, защото в чалгата работят много по-големи професионалисти, отколкото в смешния хип-хоп. Просто не е моята вълна…

Това, че един рапър ме е питал „Какво става, бе, Спенс“… Аз му написах във Фейсбук, че ще го поканя на моята вила на Витоша, да си направи едно участие за 2016-а, та да се радва, че е имал едно участие за 2016-а… Единственото му ще е и аз му предложих да му го осигуря. И него да го поканят в „Плаза“, той ще отиде, защото ще му е единственото и от него ще изкара пари…

Не са намерили да се заяждат с по-важни неща, а писали за мен – много им благодаря, че ми обърнаха внимание… Още първият ми албум започна с: „По-добре на хората в устата, отколкото на хората в краката“.

Тези, които бяха в „Плаза“, на това студентско парти, организираха съвсем спонтанно freestyle battle между две момичета. Такова нещо не се е случвало и в НЕчалга клуб. Там всички фенове, на поп фолка ли са били, на рапа ли са били, бяха много впечатлени от това, как две момичета си направиха на прима виста freestyle battle.Затова мога да кажа само на тези журналистчета – пропуснаха уникално събитие. На следващото събитие –Спенс в „Плаза“ – нека дойдат.

Няма какво повече да коментирам, защото излиза, че се обяснявам. Отдавна съм ги превъзмогнал тези неща. Мога само да добавя, че едно време, когато имаше „Домино“ и „Алигатор“, във вторник правеха страхотно “черно” парти, а в сряда пък – уникално чалга парти. Хорото там излизаше отвън на паркинга, между колите и влизаше обратно вътре… Но на никой не му правеше впечатление, защото в останалите дни имаше други „черни“ или “черни” – комерсиални партита.

 

И понеже разнищихме въпроса в минало време „Какво стана?“, изчерпахме и темата за „играта“ на изпълнителя с чалгата, сега ще засегнем настоящето, бъдещето и хип-хопа. Та: Какво става и какво ще става, бе, Спенс?

Събитието SPENS LIVE BAND в SOFIA LIVE CLUB на 27.02.2016

Това ще е парти във формат, какъвто не е имало досега. Най-малкото – защото ще е с Live Band и с толкова изпълнители. Най-якото е, че ще има battle на поканените, в пузата. Ще разделим програмата на две части и в почивката между тях ще се проведе battle между четирите MC-та – Сахата, Homelesz, Чибука иЦистерната. Ако има още доста мераклии от публиката, може да изберем по един противник на всеки един от четиримата поканени и да увеличим кръговете. Но аз не искам да натоварвам хората, в крайна сметка, които ще дойдат да се забавляват на Spens Live Band… Не искам да ги натоварвам с батълистки рими, защото в тях има доста хейт. Но искам определено да впечатля онези, които още не знаят, че в България има таланти. Затова ще използвам момента, на тази сцена, да покажа четирима от тези таланти, за които знам и съм сигурен, че нямат кухи рими на freestyle. Напротив, ще извадят доста смисъл…“.

Всички сме в очакване на втората част от интервюто, в която Спенс ще говори за това ще има ли FreeStyleBattles 2016, какво е мнението на Спенс за Хип-хоп награди 2015 и хип-хоп сцената към днешна дата, както и с какво ново музикално предложение ще „избухне“ скоро .