Интервю с Мариела Станчева – ЕЛ

За мен, това е едно от най-лъчезарните, талантливи и обичащи момичета! Тя не е просто момиче, тя все още е едно малко,крехко и прекрасно дете вътре в себе си, което иска да раздава само любов, да завладява душите и телата на хората, да ги мотивира да развиват себе си с всеки изминал ден.

Тя не е просто танцьор, тя е “машина” за танцуване, която не спира да работи, а се труди, за да докаже, че е достойна за себе си, за групата и страната си!
Едно голямо БРАВО на ЕЛ!
Пожелавам ти да не спираш да следваш мечтите си и винаги да вървиш напред с гордо вдигната глава!

А сега е време да ви запозная коя точно е Мариела Станчева – ЕЛ!

359: Откъде идва прякорът ти ЕЛ?
ЕЛ: Когато бях малка всички ме наричаха Ели. Но най- добрата ми приятелка, с която заедно слушахме рап и бяхме бунтарките в училище, започна да ми вика Ел. Предполагам, че ми е търсела по- генгста прякор. Тогава всички решиха, че много ми отива и че си е моето име.
359: Думите, с които си описала себе си, са „свръхчувствителна“ и „емоционална“ – какво се крие зад тях?
ЕЛ: Всъщност няма по – красноречиви думи, точно тези нищо не могат да скрият. Такава съм си. Обичам да обичам…и обичам да го показвам.
359: Откъде се зароди “специалното” чувството към танците и какво точно те вдъхновява, за да не спираш да танцуваш?
ЕЛ: “Специалното”… Още на 3годишна възраст съм казала, че искам да стана “танцьорка”, но тогава родителите ми не са ми обърнали внимание. Спомням си, че когато бях малка, винаги по време на пътуване слушах музика и затварях очи, за да си представям нещо. Нещото винаги беше едно и също – представях си, че съм на огромна сцена, точно в центъра й и че танцувам! Предполагам, че тогава аз пък не съм обърнала голямо внимание. След това през 2004г. бях в щатите и тогава гледах филма “You Got Served”. Гледах го почти всеки ден и когато се прибрах в България споделих с приятелка, че искам да ходя на уроци по хип -хон танци. Тя просто ми даде флаер на The CENTER. Оттам нататък всичко е специално!
Вдъхновявам се сама от себе си. Вдъхновява ме поривът ми да се справям още по- добре, да бъда по – добра версия на себе си всеки един ден. Вдъхновяват ме учениците ми. Енергията и страстта са водещата сила в живота ми.
359: Какви са компромисите, които допускаш със себе си, за танците и хората около групата?
ЕЛ: Ако искаш да си добър в нещо, трябва да си готов да правиш всякакви компромиси. Жертваш най – близките си на първо място, нямаш време за приятелите и семейството си. Жертваш съня си, себе си…жертваш всичко. Има трудни моменти, но когато резултатът те прави щастлив си е струвало.
Сега жертвам времето, в което мога да тренирам в залата, за да излизам с приятели и да се забавлявам. Нещата се обръщат просто.
359: Как би описала самата себе си?
ЕЛ: Ох, много трудно. Бих се описала като човек, който обожава работата си и всъщност адски му личи.
359: От колко време се занимаваш с танци и имаш ли други хобита, за които също отделяш лично време?
ЕЛ: Занимавам се с танци повече от 9години. Започнах през 2005. Аз танцувам почти непрекъснато, просто защото обожавам начина, по който се чувствам , докато го правя. Друго хоби е да слушам Рап! И да се смея!
359: Би ли ми разказала малко повече за групата ти TC WORLD, с която се представихте в Телевизионния формат „България Търси Талант“?
ЕЛ: TC WORLD! Това е абсолютно най – любимият ми отбор! Те са невероятни, НИЕ сме невероятни! Събрахме се специално за ТВ формата и започнахме да работим всеки ден. Тренировките с тях не ми тежаха, а напротив, колкото и да бяха изтощителни, нямах търпение до следващата. Това е отбор от танцьори с различни свръх умения. Всеки един от нас е специален. Аз буквално се мотивирах и вдъхновавах в работата с тях. Мобилизирахме се до предела на възможностите си и заедно надхвърлихме себе си. Щастлива съм, че в началото на 2014 се събрахме и вдигнахме нивото си Заедно.
Стремежът да сме по -добри и по- добри не стихва. А другото страхотно нещо точно за този отбор е, че ни е адски приятно заедно, просто се забавляваме, докато правим новите си танци. Обичам ги.
359: Има ли нещо, за което съжаляваш, което не си постигнала през тези години и какво би искала да направиш в бъдеще?
ЕЛ: Няма нищо, за което да съжалявам. Доволна съм за всеки свой избор. Със сигурност има неща, които все още искам да постигна, но знам, че съм на път да го направя.
395: А какво би искала да промениш в България- особено в танцовата ни среда и какво точно?
ЕЛ: Генерално за танцовата среда в България… много ми е трудно да кажа. Може би бих искала всеки да си знае мястото и възможностите. Никой да не се подценява, но и никой да не се надценява. За да предаваш нататък, първо трябва да знаеш, че ти самият имаш умения.
Като цяло липсва уважение между танцьорите. Сякаш забравят, че и другите си разглобяват телата от тренировки. Вече кой повече, кой по – малко зависи от желанието, стремежа. Повече любов му трябва на обществото. Всеки може да мрази, малко са тези, които обичат.
Ще кажа за себе си конкретно. Аз мечтаех да имам истинско, голямо танцово училище, в което да има голям избор и голямо разнообразие от класове по хип – хоп. От една година насам във Варна имаме свой свят, който наричаме THE CENTER WORLD. За мен това е сбъдната мечта. В нашето танцово училище има много възможности и бих искала да науча хората наистина да искат да се развиват! Има едно изречение, което казвам много, много често на учениците си – Независимо колко дълго ще се занимавате с дадено нещо, правете така, че да сте възможно най- силната и добра версия на себе си. Искам да мотивирам хората да искат да се развиват и променят.
359: Какво е да бъдеш хореограф, треньор и танцьор за теб?
ЕЛ: Според мен това е най – страхотната професия! Това е всичко, което искам да бъда! Чувството да създаваш нещо свое е уникално. Обожавам да хореографирам. Доставя ми уникално удоволствие. Да танцувам е най – якото нещо. А още по – голямо от това е да имам последователи!!! Понякога, по време на клас, просто стоя и гледам учениците ми как се движат. Усещането е унакално, да ги гледаш как горят за това нещо, как се развиват. Карам ги да се влюбват в любовта на моя живот. Пристрастявам ги! И най- хубавото е, че ги уча не просто да танцуват, а да БЪДАТ – по – добри, не от някой друг, а от себе си, с всеки следващ ден. Абсолютно най – голямата ми страст е да преподавам! Стремя се да съм все по – добра и заради тях, защото знам, че колко повече ги вдъхновявам, те толкова по – бързо ще ме следват!
359: Какво ще пожелаеш на екипа на 359hiphop.com?
ЕЛ: Пожелавам ви все по – голямо доверие към вас.
Пожелавам ви все повече хора да следят вашите публикации и новините, които разпространявате.
Пожелавам ви всички от индустрията да искат да работят с вас!

10742922_1009362062423173_2083027697_o