Jay Z имал diss песен за 2Pac

Преди да влезе в открита свада с Nas, Jay Z е бил на крачка от това да влезе в рап битка с Tupac.

Един от колабораторите на Jay Z – DJ Clark Kent потвърди съществуването на спекулираното от дълго време насам diss парче на Jay Z, насочено към 2Pac в интервю с ItsTheReal.

“Парчето така и не излезе на бял свят от уважение към Pac. Все пак той умря. Jay записа парчето, но точно когато трябваше да излезе, момчето умря. Въпреки това изпълнихме парчето един път на живо – в Apollo. Jay наистина беше полудял и искаше да го израпира.”, обясни Kent.

Jay потвърди за изпълнението през 2006-та година в интервю с XXL, но отбеляза че няма запис от шоуто (по информации римите са били върху бийта на “No Diggity” от BLACKstreet). “Обикновенно винаги записват шоутата в Apollo, но точно тогава по някаква причина никой не снимаше. Опитахме се да намерим запис, но такъв нямаше. Общо 2000 човека знаят за парчето. Бях направил два куплета”, сподели Hov.

Въпреки че най-вероятно никога няма да чуем записа, Kent твърди че парчето е “един от най-сериозните и тежки diss-ове в историята” 

“Беше лудница. Тълпата постоянно крещеше “Oh, shit!”. Ако Pac беше жив, нямаше как да отвърне на diss-a. Толкова беше тежък.”, каза той.