Кампанията #MoveBetter, организирана от HONOR, за първи път в България

15 ноември 2019 г., София – Глобална кампания #MoveBetter стартира в България. Инициативата цели да повиши физическата активност и обществената информираност относно сериозен глобален проблем като затлъстяването. Данни на Световната здравна организация (СЗО) сочат, че близо 30% от европейците над 18 години и 80% от юношите не са достатъчно физически активни. От друга страна, според Europe Active, водещата неправителствена организация, обединяваща европейския фитнес сектор, физическата неактивност е ключов фактор за някои от основните незаразни заболявания, смени в настроението и тревожни разстройства. Липсата на активност струва и доста пари на обществото. Според статистика на Europe Active „цената“, която обществото плаща, заради ниска активност, е 1.4 пъти по-голяма от разходите по щетите от замърсяването на въздуха в Европа (ЕС-28) и 3 пъти повече от общите разходи за лечение на заболявания, причинени от тютюнопушенето.
Въпреки лошата статистика, напоследък се забелязва тенденция гражданите на Европа да стават по-активни, за което свидетелства и ръстът на европейския пазар на фитнес устройства. Като резултат фитнес технологиите стават по-търсени и все повече хора виждат ползите от това да следят своето здравословно и спортно представяне. Носимите устройства направиха това следене по-достъпно и създадоха общност от потребители, които използват фитнес джаджи, за да постигнат фитнес целите си.
#MoveBetter за един по-здравословен начин на живот
Като поддръжник и привърженик на идеята за по-здраво и активно общество, HONOR вярва, че технологиите играят ключова роля и могат да помогнат на потребителите да имат по-голям контрол над здравето и добрата си форма.
Промяната започва с глобалната кампания #MoveBetter, която се провежда за първи път и у нас. Тя е създадена, за да стимулира активен начин на живот у хората, независимо от нивото им на физическа подготовка. Във фокуса на кампанията е HONOR Band 5 – последният продукт на бранда от гамата на носимите устройства, който може да помогне на потребителите да подобрят тренировките си.

Photo 1 1024x569 - Кампанията #MoveBetter, организирана от HONOR, за първи път в България

HONOR Band 5 – Твоят целодневен фитнес и уелнес партньор
Оборудван с цветен 0.95” AMOLED сензорен дисплей, 24-часов мониторинг на сърдечния ритъм и съня, множество спортни и фитнес режими и 8 варианта за персонализиране на дисплея, HONOR Band 5 може да бъде закупен на препоръчителна цена от 79 лв. Предлага се в три модерни цвята – тъмно синьо, метеоритно черно и цвят розова далия. HONOR Band 5 е единственият фитнес тракър в своя клас, който проследява и измерва нивото на кислорода в кръвта на потребителя. В комбинация с 24-часовия мониторинг на сърдечната дейност, HONOR Band 5 може да помогне на всеки да стане по-активен, да достигне оптимални фитнес резултати и да избира подходящ тип тренировки.

Photo 2 1024x569 - Кампанията #MoveBetter, организирана от HONOR, за първи път в България

Фитнес и здравни съвети от HONOR
Като част от кампанията #MoveBetter HONOR предлага и серия съвети, свързани със здравето и тренировките. Заедно с HONOR Band 5, брандът цели да предложи един по-добър фитнес режим за всички.