Kanye West с дарение за обществените кухни в Ел Ей и Чикаго за борба с коронавируса

Неделната служба на Кание Уест бе отменена миналата седмица, поради съображения за сигурност и социално дистанциране за борба с коронавируса.30602961 172452696745603 2375440398739832832 n - Kanye West с дарение за обществените кухни в Ел Ей и Чикаго за борба с коронавируса
Медиите съобщават, че рапърът е направил дарения за обществените кухни. Едното е за We Women Empowered, което е инициатива в родния му град Чикаго. Организацията доставя три хранения на възрастни в 10 южни квартала. Собственичката на органзацията Джоузефин Уейд изрази своята благодарност и разкри, че познава майка му. “Когато получих това обаждане, че Кание Уест иска да помогне на възрастните хора в Чикаго, останах без думи“, казва Уейд пред Sun-Times. „И с едно телефонно обаждане, светът ни се промени. Той може дори да не го осъзнава, но аз познавах майка му и преди много години им помагах. Всичко, което мога да кажа, е: “Благодаря, благодаря, благодаря.”
Кание Уест направи подобно дарение на организация в Лос Анджелис, която доставя поне 7000 хранения на нуждаещите се. Нито една от службите не разкрива сумата, която е дарена, но беше казано, че е „значителна и според двете благотворителни организации дарението му ще осигури стотици хиляди хранения и ще им позволи да осигурят храна в продължение на много седмици и дори месеци“.