L 33 (Даян Куцаров): ” Най-големи винаги е било относително понятие отнасяйки се до музика”

L 33 ще води втората Sound Ninja работилница на тема drum&bass продуциране на 2 ноември (неделя) от 16:00ч. в betahaus Sofia. Младият продуцент за пръв път ще влезе в ролята си на лектор и ще сподели тайни „от кухнята“ на своята продукция.

Правим съвсем лек завой от хип хоп музиката и ви представяме L33.

1392696_679045582119315_305713731_n

През последните няколко години продукцията на L 33 спомогна за твърдото затвърждаване мястото на България върху световната drum&bass карта. Впечатляващият му каталог от издания се разпространява от лейбъли като Program (RAM), Eatbrain, Rise audio, Citrus и Titan. Решителната стъпка в кариерата на този едва 20 годишен продуцент идва с парчето Discrete, включено в компилацията “Nightlife 6”. Траковете му подкрепят легендите Andy C, Dillinja, Dj Hype, както и редица други артисти и радио презентъри по целия свят. Характерният му мрачно футуристичен стил и прецизна техника на продуциране тъпърва ще разкриват пълния потенциал на L 33.

359: Кога и как започна да се занимаваш с музика?

L 33: Съвсем спонтанно, всичко започна на шега, както се казва.

 

359: От къде черпиш вдъхновение?

L 33: Пия колбички с вдъхновение. ХА ! Но хубава музика, разходка и добри емоции вършат работа преди да застанеш зад колоните.

359: Ти издаваш за едни от най-големите drum & bass лейбъли в света, какви бяха стъпките за да стигнеш до тук?

L 33: Най-големи винаги е било относително понятие отнасяйки се до музика. На тази сцена има актуални продуценти и лейбъли, както и не толкова актуални, които се носят на спомените си за величие от миналото. Колкото и банално да звучи ако си целеустремен няма невъзможни неща. Когато видях Andy C за пръв път да пуска мой трак във Fabric London си казах, че вероятно съм на прав път и трябва да продължа с това темпо. Всеки един успех ме е подтиквал все по-силно и ми е давал стимул да продължа да се заинмавам с музика, може би правилната дума е градация. Мисля, че именно към това трябва да се стремят хората – градация! И с всеки ден да надминават себе си. Това изигра главната роля при мен.

359: Какъв софтуер и плъгини изполваш най-често в продукцията си?

L 33: Минах почти през всеки един възможен DAW, но след една кратка сесия в парка с COOH/Balkansky/Ivan Shopov, мирогледът ми се промени и се привързах към Аbleton.
Ти си част от лекторския екип на Sound Ninja Music Academy, какви предизвикателства поставя това пред теб?

L 33: Всичко това е ново за мен и нямам търпение да споделя мойте похвати и техники който съм научил през годините. Не бих казал предизвикателство, а цяло удоволствие ! На българската музика отдавна и трябваше подобен проект и се радвам, че той вече е реалност и се дживи с пълна сила напред.

359: Какво предстои в близкото бъдеще?

L 33: Ох ! Ами ужасно много неща… Участията не спират, постоянно излиза ново музика и така… Най-скорошното интересно нещо, за което се сещам, е трак за албума компилиран от титаните, които диктуват правилата в тази музика – D&B Arena.

359: Какъв съвет би дал на младите български продуценти за да пробият навън?

L 33: Ами аз не съм много стар, че да давам съвети на по-младите, ако въобще има по млади от мен (хаха), но бих посъветвал всички, които имат цел, да я преследват!

L 33 ще води втората Sound Ninja работилница на тема drum&bass продуциране на 2 ноември (неделя) от 16:00ч. в betahaus Sofia. Младият продуцент за пръв път ще влезе в ролята си на лектор и ще сподели тайни „от кухнята“ на своята продукция.