Легенда от „ЛЕТЯЩИТЕ СТЪПКИ“ проведе уъркшоп за напреднали хип-хоп танцьори

Така започва описанието на неговата творческа биография и има защо. Лил Рок е у нас във връзка с танцовия спектакъл Red Bull FLYING BACH, в който той е водеща фигура. Целта на неговото посещение е да се срещне с напреднали танцьори в хип-хоп стиловете и съвременните танци, за са предаде практическите си умения на местната сцена, по покана на организаторите.

20 „ученика“ запълниха местата след предварителна селекция, снощи в залата на Dance Academy 360. Движенията, които упражниха и усвоиха, бая ги поизпотиха в продължение на почти 2 пълни часа. Обучението завърши със „сайфър“ – в превод означава кръг – който се формира от уличните танцьори, и всеки един влиза в центъра да покаже своя стил и ниво. Петима от участниците бяха поощрени за брейк изпълненията си с билети за танцовата кулминация в НДК на 21 октомври.

„Мина фантастично! Както и на други места, така и тук – и млади и по- възрастни навлизат в културата на „уличния танц“. Благодарение на Red Bull Flying Bach имаме възможността да обикаляме света, за да споделяме страстта си и да предаваме информацията, с която учениците да продължат развитието и еволюцията си. Свидетели сме на много примери, как след като ги докоснем, те поемат с нова енергия и умения в кариерата или амплоато си на танцьори.“

Лил Рок премина през няколко стила в обучението, със стремежа да държи едно средно ниво, което да е достижимо за всички участници от различни хип-хоп школи.

„За мен като ърбън танцьор, поппингът е основата, един от най-важните стилове. Там има много техника в унисон с ритъма и показва как да изолираме и контролираме включването на различни части от тялото и на всички части едновременно, под формата на танц и музикална интерпретация. Показах и някои основи на хауз танците, защото имаше интерес в залата и към това.”

През 90-те години печели редица състезания с неговия екип Пойнт Бланк Брейкърс (Point Blank Breakers), също известни като Саутсайд Рокърс (Southside Rockers). Сключва договор за запис със Сони Мюзик и работи като танцьор и хореограф на свободна практика. Това го води до Летящите стъпки- The Flying Steps през 2005 година. Уменията му съчетават хаус танцуване, хип хоп, локинг, поппинг и крумпинг. Последно, но не и на последно място той е ко-хореограф на спектакъла Red Bull Flying Illusion – продължението на това, което ще изживеем на живо за първи път у нас на 21 октомври в зала 1 на НДК – Red Bull Flying Bach.