Мачът на звездите, който бе планиран за 22 март в Пазарджик се отменя

Мачът на звездите, който бе планиран за 22 март в Пазарджик, е отменен. До това решение се е стигнало след официално писмо на президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков до кмета на Пазарджик Тодор Попов. Причината е изострената обстановка в страната, свързана с коронавируса.

640 Pismo glushkov - Мачът на звездите, който бе планиран за 22 март в Пазарджик се отменя

“С огромно съжаление бих искал да ви информирам, че вчера официално получихме заповед от министър Красен Кралев, в която във връзка с ограничаването на разпространението на коронавируса се забранява да се провеждат спортни събития с участието на спортисти до 18 г., а всички мачове със състезатели над 18 г. възраст трябва да се провеждат при закрити врати. И двамата знаем, че планираният за 22 март Мач на звездите в Пазарджик е спортно събитие, изцяло насочено към публиката. Такъв демонстративен мач без публика е невъзможен, защото той представлява празник за феновете в съответния град”, пише в официално писмо президентът на баскетболната ни централа Георги Глушков до кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.

“В тази връзка ви предлагам да отменим събитието, включено в календара за 2019/2020 и да планираме следващото издание – за сезон 2020/2021 отново в Пазарджик, тъй като е невъзможно да се намери друга дата за провеждането му до края на настоящия шампионат, който приключва през месец май. Бихме могли да потърсим дата за провеждането на мача през следващия сезон, но преди края на 2020 г. Благодарим Ви много за отзивчивостта и готовността да организираме по най-добрия начин това атрактивно баскетболно шоу”