Марая Кери, Били Айлиш и други звезди с благотворителен концерт от вкъщи

Марая Кери, Били Айлиш и Тим Макграу ще изнесат благотворителен концерт тази неделя (29 март). Изпълнителите ще свирят от домовете си, за да съберат пари и да помогнат в борбата с разпространението на новия коронавирус.

84444150 783607598790414 4290679239827153615 n - Марая Кери, Били Айлиш и други звезди с благотворителен концерт от вкъщи78888043 823893728081317 2230948325541361503 n - Марая Кери, Били Айлиш и други звезди с благотворителен концерт от вкъщи84351951 2643611759098775 2297362123994674230 n - Марая Кери, Били Айлиш и други звезди с благотворителен концерт от вкъщиЕдночасовият специален концерт, чийто водещ ще бъде Елтън Джон, ще бъде излъчван по Fox и радиостанциите iHeart. Това ще бъде първото голямо общонационално събитие в САЩ, което ще използва силата на известните личности, за да помогне на засегнатите от COVID-19.

По време на концерта “iHeart Living Room Concert for America” ще има още изпълнения на Алиша Кийс, Backstreet Boys и фронтмена на Green Day Били Джо Армстронг. Всички музиканти ще снимат изпълненията си от домовете със своите мобилни телефони или друга техника.

Специалният концерт цели да покаже почит към здравните работници и онези хора, които са на първа линия в усилията за справяне с пандемията, която напълни болниците. Концертът също така ще насърчи зрителите да дарят пари на две благотворителни организации: Feeding America и First Responders Children’s Foundation.

Телевизия Fox съобщава, че концертът ще бъде излъчен в неделя от 9 PM EDT / 6 PM PDT (1 AM GMT в понеделник).