MASURSKI с песен по повод десетгодишния юбилей на Националната аматьорска лига по баскетбол

Организацията на НАЛБ е създадена през 2011 година (www.nalb.bg), а пътят, през който преминава в първите си 10 години, вдъхновява не само любителите на играта с оранжева топка. Той е показателен за това колко е трудно една частна инициатива да просъществува в българската действителност.

Именно това са първите думи и на Николай Георгиев – MASURSKI след появата на песента на бял свят: „Само, който е дръзнал да направи нещо свое в тази наша реалност и да го поддържа години наред знае цената на съществуването!“.

Амбицията на Мартин Механджиев – председател на НАЛБ и продуцент на песента – е чрез песента и въобще чрез пътя на организацията да бъдат мотивирани все повече хора да се борят за мечтите си, да не се примиряват с несправедливостите и да живеят достойно, преследвайки идеалите си.

Заглавието на песента е мотото на НАЛБ – „От любов към играта!“ и разкрива именно това, че с отдаденост, непрестанно желание за усъвършенстване, непринудена любов към това, което правиш, професионализъм, целеустременост, вложени много страст и безкрайно много мисъл, то всичко може да бъде постигнато – независимо от скептиците, независимо от препятствията и независимо от неблагоприятните условия в България.