Националите по баскетбол търсят вариант да играят в Ботевград

В мъжкия национален отбор търсят начин да играят в Ботевград и предстоящото си домакинство срещу Литва от световните квалификации през юли. Това призна старши треньорът Росен Барчовски.

През последните години всички мачове на „лъвовете“ се провеждаха в „Арена Ботевград“, като тимът ни бе там и на лагери преди двубоите. Хотелът в Правец обаче, където отсядаха отборите, вече е затворен за ремонт, а в околността няма друго подходящо място за настаняване.

„Ние много искаме да се играе в Ботевград. Заслужават го, защото се създаде страхотна атмосфера в последния мач. Има проблем с настаняването на нашия отбор и на Литва. Мислим вариант. Резервирали сме Самоков. Много е вероятно да проведем там подготовката, а мача да го изиграем в Ботевград“, заяви Барчовски.

„Ще видим как ще стане с настаняването на Литва, най-вероятно ще е в София. Ще говорим с тях, все пак по магистралата е 40-45 минути. Не е толкова страшно. Например ние в Чехия бяхме настанени на 40 минути от там, където играхме. Така че натам вървят нещата – към Ботевград“, добави националният селекционер.

източник bgbasket.com