Навалица в “Jazzmatazz” за представянето на албума на Бате Доуен (СНИМКИ)

Бате Доуен от So Called Crew представи дебютния си солов албум, а именно “Ицоfficial” в бар “Jazzmatazz”. Клубът се оказа тесен за присъстващите. Опашката в бара започна да се вие точно от самия му вход, а до сцената трудно можеше да се проправи път.

Навалица в "Jazzmatazz" за представянето на албума на Бате Доуен (СНИМКИ)Интересът към албума на Бате Доуен беше наистина огромен, като тълпата започна да се събира два часа преди началото на събитието. Част от събралите се фенове подгряваха с бири пред бара, а други стискаха палци за българския национален отбор по футбол, който играеше европейска квалификация с Малта.

Навалица в "Jazzmatazz" за представянето на албума на Бате Доуен (СНИМКИ)Успяваме да поздравим Бате Доуен за албума и да му пожелаем успех. Изпълнителят се постара да обърне внимание на всички, които го уважиха. Тези, които си купиха неговия албум се наредиха на опашка за автограф от изпълнителя на “Ден първи”, “Порно” и “Йоркширски пудинг”.

Навалица в "Jazzmatazz" за представянето на албума на Бате Доуен (СНИМКИ)До началото на купона разглеждаме албума на Бате Доуен. Обложките са маняшки, много радват. В CD-то има 11 трака, от които 8 са самостоятелни. В три парчета участват и други изпълнители – в “Христоматия” Жлъч и Starteras, в “Йоркширски пудинг” Пинги и Керанов, а в “Многоточие” отново Жлъч. Изведнъж някой изрева като футболен коментатор на хваната от Козмин Моци дузпа. Затичваме се да видим дали вкарахме гол на Малта, но се оказа, че фен на расти получи подпис върху албума от Бате Доуен. Много са силни малтииците, заеби.

Навалица в "Jazzmatazz" за представянето на албума на Бате Доуен (СНИМКИ)След полунощ So Called Crew забиват няколко парчета, а след цигара пауза Бате Доуен изпя една по една песните от албума си.

Партито си заслужаваше не само заради доброто настроение, а най-вече заради самия повод. Млад рапър издава албум. Уважение трябва да има към всички изпълнители, които се опитват и оставят някаква следа в българския хип-хоп. Уважение и за всички, които присъстваха на представянето на “Ицоfficial” и за тяхното “евала” към Бате Доуен. Уважение и за пича с растите, който ни събра границите с крясък, а ние добавяме още един български хип-хоп албум към колекцията ни. Колекционираме спомени, рап и история. “Ицоfficial” определено влезе и в трите едновременно.

Какво каза Бате Доуен пред 359 TV за “Ицоfficial”? Очаквайте скоро.

Фейсбук на Бате Доуен – ЦЪК
Фейсбук на So Called Crew – ЦЪК

Снимки от събитието – ЦЪК