Не е лоша идея: Марк Зукърбърг в нормкор колаборация с H&M

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е прочут с това, че гардеробът му се състои от десетки еднакви сиви тениски, еднакви сиви суичъри с качулка и еднакви светлосини дънки, влиза в колаборация с шведския моден гигант H&M.

Един от последователите на създадения от Стив Джобс стил “нормкор”, създава колекция изцяло в този дух.

mark

Философията на тренда нормкор (от англ. дума normal – обикновен/ core – сърцевина). Това е съвременна модна унисекс тенденция, в която хората се обличат с неутрални дрехи като тениска, жилетка, кецове, джинси, без помпозност, леко неглиже и доста casual.
Създаден от  наистина богати хора, стилът е труден е да се овладяване, тъй като цялата му концепция изглежда антифешън.

Новата колаборация ще се бъде достъпна в магазините от 1-ви март и ще се състои от седем еднакви тениски и чифт сини дънки, които могат да се носят не само от момчетата, но и момичетата.

mark-zuckerberg-hm-1

Тази гръмка новина обиколи много доволно интернет пространството и а кратко време се превърна в сензация, а в действителност бе една умно замислена и приятна първоаприлска шега. Което ни навежда на мисълта, че след като има толкова щастливи последователи на бранда и Зукърбърг, май няма да е лошо да се осъществи един такъв моден седмичен сет?