Неочаквана колаборация събира K.LINA и PEEVA във „Виж се само“

За K.LINA това е дебют на български език, а за Преслава Пеева – първа колаборация извън добре познатите проекти с музикалния продуцент и основател на Zanimation Михаил „F.O.“ Митев.

Премиерата на „Виж се само“ ще се състои на 3-и декември в Зала „Христо Ботев“, когато ще бъде отбелязан 10 годишния сценичен юбилей на F.O.

Песента се ражда спонтанно, след като Калина Баткова (K.LINA) написва музиката и текста, а неочаквана среща със семейството на Михаил и Преслава Митеви, отвежда музикантите в студио, където познатата като дуетна половинка на F.O. – Peeva, решава да се включи.  Песента е с поп-звучене и характерните за F.O. и PEEVA трап нотки, а двамата написват текста, който изпява Преслава. „Виж се само“ е посветена на несигурността в емоционалните отношения между младите днес. Справянето с комплексите, опосредстваната от социалните мрежи комуникация, бързата загуба на интерес  и проблемите във връзките са само част от темите засегнати във „Виж се само“.

Да пише текстове на български език, K.LINA решава, след като трайно се завръща в България. Тя завършва успешно Бизнес Мениджмънт, а  след това и Музика в Музикалната Академия в Лондон, където учи паралелно втора бакалавърска степен – Музика.  Това е страстта й от дете. Още като малко момиче тя не само пее, но и свири на китара и пиано. Когато пристига музикалната й диплома от Лондон, Калина я показва на баща си, който отбелязва: „Чудесно! А къде е другата?“ През 2021, тя завършва магистърска степен по Музикален бизнес отново в английски университет. В Лондон K.LINA събира група от колеги в Музикалната Академия.  Скоро бандата има участия и то в известни лондонски клубове, между които и The Half Moon, в който са дебютирали самите Rolling Stones!

Преслава Митева (Peeva) е нежната половинка в бунтарския дует от Бургас F.O. и PEEVA. Двамата са заедно от 2015-а година и вече са родители на две деца – Мишел и Радимир. Казват, че имат общи цели и мисия за музиката, която създават в лейбъла Zanimation. Те са семейство, което успява да съчетае отглеждането на деца, въртенето на домакинство и осигуряването на семейния бюджет с правенето на рап. И то такъв рап, че парчетата им трупат фенове и милиони гледания в нета. Музикалното семейство създава десетки колаборации с рап артисти от цялата страна. F.O. е носител на наградата 359 HIP HOP Awards за Рапър на годината през 2020-а година.

С Мишо и Преслава се запознахме, покрай една песен, която бях написала и исках да работим заедно по нея. Музиката веднага ни сближи и открихме, че имаме сходна визия, както за звученето, така и за видео-реализацията на различни проекти. „Виж се само“ се роди спонтанно и ни отне минути до решението да го реализираме. Видеото към песента дори ще бъде пуснато в You Tube канала на  Zanimation. Именно премиерата ще ни отведе до Бургас, за да сме сигурни всички, ще ще направим най-доброто, за да стигне посланието ни до публиката.“ – споделя K.LINA.

Видео-концепцията на „Виж се само“ е дело на Румен Русев – приятелят на Калина Баткова и основател на “Studio Flickers”. Кадрите са вдъхновени от белгийския художник и един от основателите на сюрреализма Рене Франсоа Гислен Магрит. В тях режисьорът е заложил на философията в творчеството на Магрит, в което описва естествената природа на събитията в човешкия живот, в който винаги има нещо тайнствено или скрито. Събитията от снимачната площадка запечатва талантливият Дико Желев, който подкрепя K.LINA от колаборацията им за The Movies и е важна част от проектите на „Studio Flickers“ от самото му създаване.

Проектът е осъществен с подкрепата на Национален Фонд Култура. Партньори на аудио-визуалната продукция са Столична Община, Софийски Имоти, Домко, Банкя Палас.

„Виж се само“ на K.LINA, feat. PEEVA вече е в You Tube канала на ZANIMATION