Нови лица: HIGHFLYER

Тази седмица участникът в рубриката ни “Нови лица” ме изненада приятно с отношението му към това, с което се занимава и обективната си преценка. Защо студент по международни икономически отношения се занимава с Хип-хоп музика? Вижте какво имаше да ни каже той:

 

Представи се на нашите читатели

Аз съм Кирил Калоферов – HIGHFLYER. Занимавам се с продуциране на Хип-хоп, а когато съм на кеф съм дори и изпълнител, иначе казано артист. От Първомай, Пловдив, но съм студент в Благоевград. Изучавам МИО ( международни икономически отношения ), а в свободното си време изучавам РАП.

От колко време се занимаваш с Хип-хоп музика? Как и защо започна?

От както се помня Хип-хопът влияе на моята култура и начин на живот, минал съм през доста елементи: занимавал съм се с Хип-хоп танци, графити, Skate и най-вече баскетбол, а той върви ръка за ръка с музиката. Така че беше въпрос на време. Пиша рими от 8-ми клас, първите бяха посветени на едно момиче.. хаха. А със музиката започнах по-сериозно преди 3 години, докато бях на работа в Щатите ми попадна един учебник по музикална теория, купих и първото MIDI с MPC и започнах да правя бийтове.

Мисля, че всеки трябва да открива начини да изразява себе си, аз намерих хип-хопа. Дава ти глас, самочувствие и възможност да забавляваш хората. Обичам музиката.

Трудно ли е за един нов артист да се реализира в България? Какви трудности срещаш?

Все още ни е рано да срещаме трудности, може би по-тясната аудитория и финансите са проблем, но ако един изпълнител е на ниво, няма как да не му се получат нещата. Не казвам, че аз съм, но искам да се развивам. Много се радвам, че българската музика претърпя такова бурно развитие последните години. Сега има доста възможности, а трудностите се преодоляват. Вече снимахме първия си аматьорски клип, където пее другия виновник за High Flying Music – Echkin. Прие се добре в нашия град, така, че сме мотивирани.

В комерсиалното, или в ъндърграунда се целиш като изпълнител?

Целя се навсякъде. Разбира се, че уважавам повече underground артистите, но в комерсиалната музика има повече бизнес, което е нормално. Ако искаме да правим пари, нещата си отиват към комерс.

 Кои са любимите ти изпълнители? Имаш ли идоли?

Onyx, Gang Starr (DJ Premiere), KRS-One, Afu-Ra, Raekwon, Bone Thugz… Много са. От по-новите мисля, че Kendrick Lamar и Tech N9ne са добри.. В БГ безпорно F.O.  ДЛГ и Madmatic. Timbaland и Dre са най-добрите продуценти. Възхищавам се много и на Jay Z заради всичко, което е постигнал.

 Ако можеше да слушаш само 3 песни до края на живота си, кои щяха да са те?

Бетовен – 5-та симфония

Валя Балканска – Излел е Дельо Хайдутин,

Вивалди – 4-те сезона.

Хаха, неочаквано..

Какво да очакваме от теб в бъдеще?

Очаквайте избухвация, много, много яки проект, клубни песни, клипове и естествено качествен хип-хоп. А защо не и първи албум.