Нови лица: M-virus

Рубриката ни “Нови лица” продължава, като този път главен герой е Георги “M-virus” Генев. Вижте какво сподели с нас младият изпълнител.

Здравей! Представи се на нашите читатели.

Здрасти, казвам се Георги, рядко срещано име, от Кючука в Пловдив съм, сега живея в София, на 21 съм и псевдонима ми е M-virus. Накратко Вируса.

В момента си студент. Разкажи ни кога и защо се реши да започнеш да правиш музика? Какво мислят семейството ти и близките ти по въпроса?

Рап инструментали започнах да правя към края на лятото на 2013. А да рапирам – есента на 2014. Също така композирам и EDM (Electronic Dance Music) тракове. Преди това се бях зарибил да практикувам бийтбокс, обаче по едно време реших да пренеса мелодиите в главата ми на друго ниво – дигитално. Имаше дни, когато бях 5ти-6ти клас, когато бях свалил 2 програмки, Techno Ejay и Hip-Hop 6, с които правих музика чрез навързване на семпли. Ако тогава знаех, че в бъдеще с това ще искам да се прехранвам, до сега щях да съм брутален. Семейството и близките ми, в началото, не ми вярваха и ме подценяваха, но вече с всеки нов проект все повече и повече ми се радват.

А защо точно Хип-хоп?

Защото откакто се помня слушам хип-хоп и ми е страст, която винаги ми е и ще ми въздейства. А и не мога да пея, майна.

Кога започна да слушаш Хип-хоп? Кои са любимите ти изпълнители и има ли конкретни имена, които те запалиха по жанра?

Още откакто бях в детската градина слушам хип-хоп. Любимите ми изпълнители са Керанов, Dim4ou, Hopsin и Eminem. Няма имена, които са ме запалили – самозапалих се!

Лесно или трудно е да се реализираш като Хип-хоп изпълнител в българския музикален бизнес? Какви трудности срещаш ти самият?

Ох, определено в България не е лесно да се занимаваш с изкуство, тъй като има прекалено много тесногръди хора, които не дават шанс на новото, също така като нация сме малко на брой, а и парите, които взимаш от музика тук, са нищо общо от това, което взимаш в чужбина. Още ми е малко рано за да срещам трудности, тъй като имам 3 пуснати песни само, и не съм навлязъл в музикалния бизнес.

mv

Само с лейбъл зад гърба си ли можеш да бъдеш успешен?

Не мисля. Ако човек знае как да се промотира, как да достигне до хората и да им спечели интереса – не е нужно да си във лейбъл.

Ако можеш да слушаш само 5 песни до края на живота си, кои щяха да бъдат те?

Eminem – Lose yourself, Керанов – Райска песен, Hopsin – Ill mind 7, Globus – Preliator и някоя моя песен, хаха

Какви са плановете ти от тук нататък? Какво да очакваме от теб?

Да правя това, което правя, защото съм такъв тип човек, който може да въздейства с музиката си, дали било с хумор, тъга или нахъсване. А чрез EDM-а, който продуцирам, смятам да направя име и в чужбина. Какво да очаквате, освен яко прогрес, нова музика и да стигна до горе, независимо от джавкащите по пътя и трудностите! Трябва Вируса да го превърна в Епидемия, без лек!