Нови лица: Neizpulnitel

Този път ще ви запозная с един от личните ми любимци в рубриката “Нови лица” до тук. Запознайте се с Neizpulnitel

Здравей! Представи се на нашите читатели.

Здравейте, казвам се Петко Динков от град Враца. Живея и работя в София, като инженер в голяма IT компания.

Веднага те питам: Инженер по професия, занимаваш се с рап… Защо?

Цял живот си мечтая да правя Рап, но никога не съм имал финансовата възможност, времето, смелоста и самочувствието да го направя. Сега когато имам тези неща, стъпвам с удоволствие на сцената и държа микрофона без да го пускам . Когато влезна в залата за записване, ме обливат вълни от емоции – потят ми се ръцете от радост и кеф. Зареждам хората около мен – аз съм акумулатор. Реших да завърша образованието си, знам английски и немски и се занимавам с компютри цял живот. Тръгнах май по обратния път според разбирането. Първо да се изуча, да взема хляба в ръцете си и тогава да правя това което много обичам. Май не е характерно много за тези среди. Слушам рап, от както се помня и винаги съм се чувствал, като част от тази култура. Харесвам рапирането, графитите, емоцията която можеш да вложиш в едно парче.


От колко време се занимаваш с Хип-хоп музика? Как и защо започна?

Занимавам се от около 6 месеца, но за този кратък период имам, много написани неща, които с радост ще издам в най-скоро време. Запознах се с много хора в бранша и натрупах ценен опит. Имаше няколко преобръщащи нещата обстоятелства, които, като се случиха си казах, че ще пробвам. Обществото те съди независимо какво правиш, за това реших да правя каквото си поискам.

Търсиш ли реализация в тази сфера, или искаш музиката да ти остане само като хоби?

Ще цитирам един текст от една моя песен, която ще излезне скоро и се надявам това да отговори на въпроса ви.

„Не съм против парите, но продаден ли звуча?
Думите са точни, а с тях и песента!“

Не искам да се причислявам към underground hip-hopa или рапа за пари. Правя мой си рап, имам си стил и ако се хареса на повече хора, това би ме зарадвало. Не е срамно или лошо да искаш да печелиш пари, от нещо в което влагаш душата, енергията и емоцията си.

Neizpulnitel1

В комерсиалното, или в ъндърграунда се целиш като изпълнител?

Имам и от двете, но в никъкъв случай, няма да направя нещо пошло или грозно, само за да изкарам пари. Аз съм по средата между underground-а и парти музиката. Искам, да не ме е срам, че племенника ми, който е на 5 години – знае текстовете ми наизуст или да се притеснявам да израсне с тях.

Кои са изпълнителите, които те вдъхновяват в тази сфера?
2Pac! Eminem, DMX, харесвам песни на Wiz Khalifa и Tyga, на които можеш да се разбиеш и да направиш много готино парти. Оutlawz, Jeru the Damaja, Gangstarr, израснал съм с тези изпълнители. От българските изпълнители харесвам Spens, X-Team и Md Beddah (нали ми е и градски). Уважавам и много други разбира се, главно тези, които имат свой собствен стил.

Ако можеше да слушаш само един албум до края на живота си, кой щеше да е той?
2pac – All Eyez on Me. Да ви кажа честно, май точно това правя.

Какво да очакваме от теб в бъдеще?

В края на месец юни излиза първата ми парти песен в която участват над 60 човека, а след нея дует с една прекрасна певица. Дуетната песен е за българската история и ценности. Също така работя върху trailer на един анимиран сериал, който съм го измислил аз. Персонажите, историите, смешките – всичко е мое. Комедиен е и е насочен към младежката аудитория. Работя с прекрасен художник и екип от млади хора.