Почина Димо от P.I.F.

Вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов почина на 45-годишна възраст след дълга борба с COVID-19. Той беше в болница в тежко състояние. В социалните мрежи бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието му е било тежко.
Още на 10 декември т.г. от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв за музиканта, а състоянието му се е стабилизирало. Въпреки това обаче 11 дни по-късно певецът не успя да надвие болестта.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария.

От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков. През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Поклон пред паметта му!