Red Bull Music Academy стартира своето 17-то издание в Париж този уикенд

Рут Колева бе селектирана сред 17 кандидата от България да посети тазгодишното издание

 

5 седмици, 26 събития, 61 музиканта

 

Музикални събития, публични лекции, уъркшопове  ще се проведат във френската столица от 24-ти октомври до 27-ми ноември, събирайки 61 продуцента, певци и DJ-и от 37 държави. Те ще посещават лекции и заедно ще правят музика в построеното специално за случая студио в La Gaîté lyrique в сърцето на Париж.

Френската икона на електронната музика Жан Мишел Жар (Jean-Michel Jarre) ще даде ексклузивна лекция на 17-ти ноември, а световно признатият DJ Лоран Гарние (Laurent Garnier) е сред присъстващите артисти на събитието.

 

От 25-ти до 27-ми ноември и набиращата международна популярност певица Рут Колева ще се потопи в музикалния свят на академията в Париж, след като записа своя нов албум в Red Bull Studios Лос Анджелес през август 2015.

 

Тази година Red Bull Music Academy представя и “Paris Now!”, пет кратки филма от пет различни режисьора – Quentin Dupieux, Dexter Navy, Anne Horel, Romain Cieutat и Julien+Adrien.

http://daily.redbullmusicacademy.com/2015/10/paris-now-series

 

Кое прави този фестивал, продължаващ цял месец, толкова специален?

 

          „Всеки, който се занимава с продуцирането на музика и иска да се развива в тази област е изключително важно да кандидатства“ казва Салва, участник в Мадрид през 2011. „Хората, които се занимават с организацията са невероятни и правят всичко това, защото обичат музиката. Имах възможността да съм в студиото с някои от моите герои като RZA, Bootsy Collins, Mannie Fresh, Trevor Horn, Nile Rodgers и други, завързах близки приятелства с много от другите участници. Беше пълна лудница.“

          „Хората са с изключителна страст към музиката и създават перфектната среда, в която да бъдеш креативен и да откриваш нови идеи в студиата и невероятно талантливите хора, които събират,“обяснява Бенджамин Демидж, които участва през 2013 в Ню Йорк.

Много от бившите възпитаници на Академията са се превърнали във водещи фигури в техните сцени на изява, като експерименталният продуцент на електронна музика и бийт иноватор Flying Lotus, Ел Ей соул певеца Aloe Blacc (“I Need A Dollar”), Hudson Mohawke, шотландският продуцент зад бийтовете на Drake и Kanye West, носителката на Грами Natalia Lafourcade, както и великобританската певица Katy B.
Сред лекторите от миналогодишните издания са имена като Brian Eno, Philip Glass, Erykah Badu, Ryuichi Sakamoto, D’Angelo, George Clinton, Nile Rodgers, Frankie Knuckles, Giorgio Moroder, Questlove, Stephen O’Malley, Rakim, RZA, Steve Reich, M.I.A. и пионери като Bob Moog, Tom Oberheim, Don Buchla, Roger Linn, Dave Smithнаред с много други.

 

Информация ежедневно на http://daily.redbullmusicacademy.com/

Официален сайт на платформата www.redbullmusicacademy.com

СНИМКИ: https://www.redbullcontentpool.com/content/international/search?filters%5B0%5D.fieldName=source&filters%5B0%5D.valueName=Red+Bull+Music+Academy+2015+Paris