Риана ще оглави шоуто на полувремето на Супербоул през февруари в Аризона

Риана ще оглави шоуто на полувремето на Супербоул през февруари в Аризона, съобщиха от NFL. Деветкратната носителка на “Грами” съобщи новината, като публикува в Twitter снимка на футболна топка с марката NFL. Организаторите нарекоха 34-годишната певица “талант на едно цяло поколение” в прессъобщение, публикувано в неделя вечерта.

Шоуто е едно от най-желаните места в музикалната сфера, като тази година 14-минутният спектакъл привлече повече от 120 милиона зрители. Звездният състав включваше Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J Blige и Kendrick Lamar. Шоуто получи награда “Еми” за изключителен специален вариететен спектакъл (на живо).

Този ход на Риана бележи рязък обрат от страна на певицата, която отказа предложението да оглави шоуто през 2019 г., за да покаже солидарност със звездата от NFL Колин Кеперник.

Rihanna To Perform At the 2023 Super Bowl Halftime Show

Бивш стартов куотърбек на San Francisco 49ers Кеперник не играе в лигата от 2016 г., след като решението му да коленичи по време на националния химн преди мача помогна за стартирането на глобално движение срещу расизма. По-късно той заведе дело срещу NLF, твърдейки, че собствениците на лигата са се договорили да го изгонят от спорта.

Тогава Риана заяви, че ако е приела мястото, е щяла да бъде “подстрекателка”.

“Просто не исках да бъда предател”, каза тя пред списание Vogue. “В тази организация има неща, с които изобщо не съм съгласна, и нямаше да отида и да им бъда полезна по какъвто и да е начин.”

По-рано тази седмица американските медии съобщиха, че Тейлър Суифт е отказала предложението да оглави шоуто, като вместо това е предпочела да продължи да записва отново няколко албума.

Rihanna on turning down the NFL: “I just couldn't be a sellout” | The FADER

Миналата година Суифт обяви плановете си да преиздаде първите си шест албума, за да има пълен контрол върху музиката си. Този ход последва придобиването на мастър записите ѝ през 2019 г. от музикалния магнат Скутър Браун и последвалата им продажба на инвестиционен фонд.