Северен Парк в София приема Държавното първенство по 3х3

Държавното първенство по 3х3 ще се проведе в Северен парк в София на 30 април. Игрищата ще бъдат изградени на паркинга на парка. До 9.00 ч. сутринта всички отбори трябва да потвърдят заявката си за участие на място. Мачовете започват в 10.00 ч. При дъжд турнирът ще бъде преместен в баскетболната зала на стадион „Локомотив“.

25 отбора се регистрираха за държавното първенство по баскетбол на 3х3. Отборите ще бъдат разпределени в 8 групи по 3, а една група, ще бъде с 4 тима. В групите тимовете ще играят всеки срещу всеки, като първите два ще се класират за 1/8-финалите. Груповата фаза ще се счита за квалификация в турнира.

Заявки за участие са подали Академик Пловдив с юношеските национали Марио Боянов, Кръстомир Михов и Янис Кикрилис, Балкан, Черно море Тича с включените в разширения състав на мъжкия национален отбор Мартин Йорданов и Лъчезар Тошков, Рилски спортист, както и Септември, НСА, Спортни таланти, Славия, Вихър Айтос, Миньор 2015 и др.

Шампионът на България за 2022 г., ще получи право да представя България на квалификациите за Европейско първенство в Констанца (Румъния) 04-05.06.2022 г., както и ще участва в международен турнир като част от подготовката.