Смъртта на легендата от НБА Коби Брайънт потопи света в скръб

Вчера, 26 януари, новинарските агенции разпространиха тъжната новина, че Коби Браянт и 13-годишната му дъщеря Джиана са загинали. Това се е случило, след като хеликоптерът, в който са били, се е разбил край Лос Анджелис.

Световни знаменитости изказаха съболезнования в социалните мрежи:
Баскетболистът на Далас Маверикс Лука Дончич написа, че му се иска този ден изобщо да не съществува.

Алекс Родригес също не може да повярва, че светът е загубил човек като Коби Браянт. Бившият бейзболист признава, че през годините е научил много неща от Коби.

https://www.instagram.com/arod/?utm_source=ig_embed

Стеф Къри написа, че в този тежък момент вярата на всички е тествана и благодари на Коби за всичко, което е направил за баскетбола.

https://www.instagram.com/stephencurry30/?utm_source=ig_embed

https://twitter.com/TheSlyStallone/status/1221668006658314241/photo/1

Най-големият опонент в исторически мащаб на “Лос Анджелис Лейкърс” – “Бостън Селтикс”, също изрази съболезнованията си след трагедията. „Няма думи, които да могат да предадат чувствата на цялата организация “Селтикс” след ужасяващата загуба на Коби Брайънт и дъщеричката му Джиана. Кобе беше един от най-големите таланти и състезатели които някога са играли баскетбол, а любовта му към спорта вдъхновява безброй фенове по целия свят. Нашите фенове имаха щастието да го гледат, тъй като допринесе много запомнящи се моменти за съперничеството между “Селтикс” и “Лейкърс”, което той разбираше”. „Отправяме най-дълбоките си съболезнования към семейството, феновете и цялата организация на “Лейкърс”, както и на всички жертви и семейства, засегнати от тази ужасяваща трагедия”, завършват от “Бостън Селтикс”.

https://twitter.com/celtics/status/1221561006389911553/photo/1