Снимките на биографичния филм за N.W.A.-“Straight Outta Compton” започват през Юли

Очакеайте скоро истинстката история за N.W.A.

От около 10 години се правят опити да бъде заснет биографичния филм за история на легендарната рапърска Gangsta Rap група “N.W.A”.
Въпреки скандалите през изминалите няколко години около проекта, честите промени в сценария и разногласията относно бюджета се стигна до “консенсус” и снимки започват през Юли.
На режисьорския стол ще седнат Ice Cube и създателя на “Италианска афера” и “Парламентьорът” F. Gary Grey.
За Cube и Grey предстоящия филм ще отбележи второ общо сътрудничество след хитовата комедия от 1995-та година “Friday”.

Сюжетът на “Straight Outta Compton” ще проследи възхода на “N.W.A” и последвалите промени в животите на петимата членове на групата Ice Cube, Dr. Dre, Eazy E, DJ Yella и MC Ren.

Ice Cube: “Със сигурност ще заснемем филма тази година. Снимките ще започнат по график през месец юли. Провеждаме кастингите от шест месеца насам, но все още търсим правилните хора, които да изиграят главните роли. Историята на филма ще обхване периода от създаването на “N.W.A” до смъртта на Eazy E.”

Самият Cube няма да участва в “Straight Outta Compton”, но все пак той ще бъде част от проекта в ролята на изпълнителен продуцент. Бюджетът за снимки ще бъде отпуснат от кампанията на Cube- ‘Cube Vision’ и студиото Universal Pictures.
Сценарият на “Straight Outta Compton” е написан от Андреа Берлоф (“Световният търговски център”), а Ice Cube е продуцент на филма заедно с Dr. Dre и режисьора F. Gary Grey.

Ние лично нямаме търпение да видим как ще се развият снимките и сюжета на филма.

Кадри от Кастинга за филма можете да видите тук: