TIDAL ДОБАВЯ МИЛИОНИ ПЕСНИ В MASTER QUALITY

TIDAL ДОБАВЯ МИЛИОНИ ПЕСНИ В MASTER QUALITY И ПРЕДЛАГА ОГРОМЕН КАТАЛОГ ОТ СТРИЙМИНГ В НАЙ-ДОБРО АУДИО КАЧЕСТВО

 

Потребителите на MQA в TIDAL са се удвоили от 2019 г. Потребителите на TIDAL HiFi слушат 40% повече песни с Master Quality от миналата година

 

Глобалната платформа за стрийминг на музика и развлечения, TIDAL, добави милиони песни в MQA от Warner Music Group към каталога си Masters. TIDAL, в партньорство с MQA (Master Quality Authenticated), осигурява достъп до оригиналния звуков запис с TIDAL Masters. Сега феновете на музиката могат да слушат разширен каталог на Masters, включващ емблематични албуми на изпълнители като The Notorious B.I.G., Missy Elliott, LCD Soundsystem, Madonna и др.

Ключът към технологията се базира изцяло на нов начин за кодиране на дигиталното аудио възоснова на ключови познания за това как хората чуват. MQA, начело с Bob Stuart, гарантира запазването на девствената яснота на музиката.

Bob Stuart, основател на MQA, обяснява: „Като обръща голямо внимание на естеството на звука и начина, по който чуваме, MQA отваря ясен прозорец и предоставя всички детайли и нюанси на оригиналната песен. Каталогът на музикалната индустрия съдържа милиони значими изпълнения от ранните дни на CD, където понякога записът е създаден в 44,1kHz 16bit и където не съществува алтернатива. Радваме се, че Warner Music Group предоставя това съдържание в TIDAL.

„TIDAL Masters предлага най-добрия възможен звук. Тъй като очакванията на потребителите за висококачествено изживяване се увеличават, аудио иновациите на TIDAL вдигат летвата за слушане на музика “, каза Lior Tibon, TIDAL COO. „Не само че потребителите могат да чуват музиката точно, както са я записали любимите им изпълнители, но и с последните подобрения на платформата, преживяването е толкова безпроблемно, както никога досега.“

За да продължи максимално изживяването, TIDAL наскоро стартира функцията “Connect”, която позволява на потребителите да слушат музика от своя HiFi абонамент директно към свързани устройства, включително: Bluesound, Cambridge Audio, DALI, KEF, iFi audio, Lyngdorf, Monitor, NAD и Naim Audio. Чрез TIDAL Connect безпрецедентното качество на звука без загуби на платформата вече може безпроблемно да се изпита на любимите устройства от потребителите с едно
натискане на бутон. За повече информация как да ги свържете, посетете TIDAL.com/Connect.

TIDAL предлага най-големия каталог на MQA извън Китай. Също така, TIDAL предлага на любителите на музиката неограничен достъп до обширния си каталог с над 70 милиона песни във всички жанрове, хиляди експертно подготвени плейлисти от екипа музикални редактори и безкрайни радиа на изпълнители.

TIDAL HiFi
Абонаментът TIDAL HiFi ви позволява да слушате с най-добро качество въз основа на вашите настройки, избрано устройство и наличност на данни. HiFi нивото предлага редица опции за стрийминг, включително:
HiFi – висококачествения звук идва от некомпресирани музикални файлове. TIDAL HiFi използва FLAC, по-стабилен файлов формат. За разлика от тях, MP3 файловете се компресират, за да се намали размерът на файла, което може да премахне аудио детайлите и да намали качеството на звука. FLAC предлага аудио със CD качество в най-чистата му форма (1411kbps или 16bit / 44.1kHz)


Master – файлове с възможно най-висока резолюция – толкова безупречно, колкото звучи в пакета за мастеринг. Точно както изпълнителят го е замислил. Dolby Atmos – завладяващо аудио изживяване. Dolby Atmos Music позволява прецизно позицониране на звуците, за да създаде пълна звукова атмосфера. Sony 360 Reality Audio – завладяващо изживяване, използващо пространствената аудио технология на Sony за картографиране на звука във всяка точка или разстояние от ушите ви. Това ново изживяване при слушане е кулминацията на години на акустични и физиологични
изследвания за това как чуваме и разпознаваме звуци.

Научете повече на https://tidal.com/sound-quality