TIDAL С НОВИ ДВА HIFI АБОНАМЕНТА И НОВИ НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ КЪМ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

17 ноември 2021 г., София – Глобалната музикална стрийминг услуга TIDAL обяви днес редица нови актуализации на продукта както за феновете, така и за изпълнителите. Подобренията служат на мисията на TIDAL за създаване на устойчив бизнес модел, насочен към изпълнителите и фокусиран върху феновете, на музикалната индустрия и включват подобрени платени абонаменти, директни плащания към изпълнител, плащания от стрийминг и други. С подкрепата на хиляди основни и независими лейбъли и дистрибутори, TIDAL надхвърля настоящите стандарти, за да направи плащанията към създателите на музика по-прозрачни за тях.

„В световен мащаб правим преживяването на феновете с TIDAL по-добро с наличните две подобрени нива на абинамент в HiFi“, каза Лиор Тибон, СОО на TIDAL. „Феновете получават по-добър начин за подкрепа на артистите, тъй като TIDAL разширява подкрепата си за тях с по-справедливи условия за печалба и по-бързи плащания. Радваме се да си сътрудничим с артисти в международен план, за да усъвършенстваме начините, с които да им помогнем да творят и да продължат да се развиват.”

По-добри опции за феновете на музиката

TIDAL вече предлага две опции за слушане, от които феновете могат да избират: TIDAL HiFi и TIDAL HiFi Plus. И двете нива се предлагат във всички 61 международни пазара на TIDAL. Абонатите имат достъп до същия каталог с над 80 милиона песни, видеоклипове и експертно подбрани плейлисти, като всяко ниво има свой собствен набор от предимства, описани по-долу.

 

  • TIDAL HiFi: При 8,99лв/месец, абонаментът предлага постоянен достъп до на HiFi качество на звука. С TIDAL HiFi членовете имат възможност за офлайн слушане, достъп до функции като TIDAL Connect и Моята активност, които предоставят персонализирани предложения всеки ден.
  • TIDAL HiFi Plus: За 17,99лв/месец, HiFi Plus предлага всичко, което HiFi абонамента предлага, като добавя и плащания от стрийминг и директни плащания към изпълнителите. HiFi Plus също така ще продължи да предоставя достъп до най-добрите потапящи звукови формати (Dolby Atmos Music & Sony 360 Audio Recordings) и MQA, както и ще дава ранен достъп до ексклузивни предложения и бъдещи функции.

Нови начини за плащане към изпълнителите на база стрийминг

Създаването на инструменти, които дават приоритет на изживяването на артиста, е от основно значение за TIDAL и новите функции, насочени към прозрачност и приходи на изпълнителите, а именно:

  • Плащания към изпълнител: От днес TIDAL стартира месечни плащания директно към изпълнителите. Това ще даде на артистите достъп до допълнителни плащания, за да могат да се възползват директно от най-големите си фенове в TIDAL. Всеки месец процент от абонаментите на HiFi Plus абонати ще бъдат насочени към техния най-стриймван изпълнител, който те ще виждат в активността си. Това плащане директно към изпълнителя е в допълнение към техните плащания от стрийминг.
  • Плащания от стрийминг: От 2022 г. TIDAL прилага различен подход към авторските възнаграждения. В този нов модел възнагражденията, приписвани на абонатите на HiFi Plus, няма да се сумират. Всъщност възнагражденията ще бъдат изплащани въз основа на действителната стрийминг активност на отделните абонати на HiFi Plus, за разлика от приетия от индустрията метод за агрегиране стриймове, което ще позволи феновете да имат по-голяма роля в успеха на любимите им изпълнители.

TIDAL се свързва със Square, Cash App и PayPal, за да помогне да осигури бързи и безпроблемни изплащания на артистите в световен мащаб. TIDAL също така си партнира с водещи дистрибутори като CD Baby, DistroKid, Equity Distribution, STEM, Symphonic, Tunecore и Vydia, за да гарантира, че изпълнителите, споделящи музиката си чрез тези платформи, могат да получават своите плащания чрез регистрация в платформата безпроблемно.

Всички изпълнители могат да се включат за достъп до директни изплащания на изпълнители чрез опцията за директна регистрация с покана от TIDAL или чрез един от дистрибуторските партньори на TIDAL. TIDAL ще продължи да отваря достъп до програмата през следващите месеци, като информацията ще бъде предоставена за изпълнителите с музика в TIDAL на TIDAL.com/ForArtists.

„TIDAL е с мен от самото начало, като дава на нови артисти, като мен, ресурси, за да преследват страстта си“, каза Сам Остинс, певец и автор на песни. „Вълнуващо е да ги видим как продължават да развиват своята платформа, да подкрепят по-добре артистите и техните фенове с нови функции, като директни плащания към изпълнител. TIDAL е основан от артисти, така че значението на икономическото овластяване е вкоренено в това, което правят, без значение на кой етап от кариерата си се намирате.”

Феновете могат да научат повече за TIDAL и да се абонират за TIDAL.com.

 

За TIDAL
TIDAL е глобална музикална стрийминг платформа, ръководена от артисти, която има за цел да създаде устойчив бизнес модел за музикалната индустрия на първо място за артистите и фокусиран върху феновете. С иновативни функции като директни плащания към изпълнители и плащания от стрийминг, TIDAL дава възможност на артистите да предефинират мястото си в музикалната индустрия.

Достъпна в 61 държави, услугата има повече от 80 милиона песни и 250 000 висококачествени видеоклипа в своя каталог, заедно с оригинални видео серии, подкасти, хиляди експертно подбрани плейлисти и откриване на нови изпълнители чрез TIDAL Rising. TIDAL се предлага в нива Free, HiFi и HiFi Plus, като абинамента в HiFi Plus предлага достъп до потапящи аудио формати като Master Quality Authenticated (MQA), Dolby Atmos Music и 360 Reality Audio на Sony.

За повече информация, моля, посетете www.tidal.com.