TIDAL също отваря капсулата на времето с нов „History Mix“

НОВИТЕ „CONTRIBUTOR MIX“ НА TIDAL ПОТРЕБИТЕЛИТЕ МОГАТ ДА НАДНИКНАТ ЗАД КУЛИСИТЕ НА СЪЗДАВАНЕТО НА ЛЮБИМИТЕ СИ ПЕСНИ

 

Глобалната платформа за стрийминг и развлечения, TIDAL, разкри две нови функции за слушане – Contributor Mix и History Mix. Contributor Mix поглежда зад кулисите към дискографиите на създателите на хитове, докато History Mix дава възможност на слушателите да се гмурнат в собствената си история на слушане в платформата. И двата микса предоставят на членовете на TIDAL курирана селекция от плейлисти въз основа на това какво слушат, подобрявайки персонализирано изживяване при използване на TIDAL.

Contributor Mix са стъпка към развитието на екосистема, която акцентира върху всеки участник в процеса на създаване на музика. Потребителите на TIDAL ще получат курирана селекция от плейлисти на продуценти и композитори въз основа на личните им модели на слушане. Те ще бъдат достъпни и на страниците на самите изпълнители. Всеки микс може включва няколко създатели като Swizz Beatz, Max Martin, Tainy и Missy Elliott, както и различни жанрове, включително хип-хоп, поп, джаз, рок, соул и R&B. Всички миксове ще включват между 25-50 песни.

В допълнение, History Mix на TIDAL отварят музикалните архиви на потребителите с три вида плейлисти, „Всички времена“, „Годишни“ и „Месечни“, подчертавайки най-слушаните от тях песни, още от 2018 г. Плейлистът „Всички времена“ включва топ 200 песни за потребителя още от старта на абонамента му; „Годишен“ плейлист включва топ 100 песни от изминалата година; и „Месечен“ плейлист съдържа първите 50 песни за всеки месец. History Mix могат да бъдат намерени директно в началната страница на приложението или на TIDAL.com.

„TIDAL продължава да полага значителни усилия за разширяване възможностите си за
персонализиране, предлагайки на потребителите си специални плейлисти, видеоклипове и песни,съобразени с техните настоящи навици на слушане“, казва Lior Tibon, TIDAL COO. „С пускането на Contributor Mix и History Mix, TIDAL продължава своя ангажимент да предложи на потребителите си най-добрите начини за музикално изживяване, като разпознава всеки от екипа зад хитовата песен и задълбочава връзката с любимите им изпълнители.“

В допълнение към Contributor Mix и History Mix, TIDAL предлага също „My Mix” и „My Video Mix” – персонализирани аудио и видео плейлисти, генерирани чрез собствен алгоритъм, повлиян от експертния редакционен екип на TIDAL и навиците на стрийминг на потребителите. Всички плейлисти могат да бъдат намерени на TIDAL.com.

За TIDAL
TIDAL е глобална музикална и развлекателна платформа, собственост на изпълнители, която сближава артистите и феновете чрез уникално оригинално съдържание и ексклузивни събития. Налична в 55 държави, стрийминг услугата има повече от 60 милиона песни и 250 000 висококачествени видеоклипа в каталога си, заедно с оригинални видео поредици, подкасти, хиляди експертно селектирани плейлисти и откриване на нови изпълнители чрез TIDAL Rising. С желанието на собствениците си да създадат по-устойчив модел за музикалната индустрия, TIDAL се предлага в премиум и HiFi, което включва записи в MQA качество, както и Sony’s 360 Reality Audio recordings.